Arhiepiscopul Tomisului îndeamnă la rugăciuni pe câmp pentru a aduce ploaia


Seceta din ultimul timp a adus oamenii în pragul disperării. Cu o soluție mai puțin obișnuită vine Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, care a anunţat, joi, că va ieşi la câmp să facă rugăciuni de ploaie, în localităţi învecinate cu municipiul Constanţa.


In articol:


Arhiepiscopul Tomisului a declarat, joi, potrivit Radio Dobrogea, că aceste rugăciuni pentru aducerea ploii vor avea loc în zilele de post.

De mâine începem în zilele de post, vineri, săptămâna viitoare, luni, miercuri şi vineri, să ieşim puţin la câmp să facem rugăciuni.

Şi eu voi ieşi la Valu lui Traian, aici, în vecinătate, să facem rugăciuni de ploaie.

Săptămâna viitoare, în altă parte, la Cumpăna, la Techirghiol, în alte părţi, în fiecare zi, voi ieşi cu părinţii de la Catedrală, în diferite locuri, în vecinătatea oraşului Constanţa ”,
a afirmat Arhiepiscopul Tomisului. 

Citeste si: Despăgubiri după secetă, dar nu pentru toți

Numeroase culturi agricole din ţară sunt afectate de secetă, iar fermierii sunt disperați și cer ministrului Agriculturii să declare stare de calamitate. 

Fermierii cer declararea stării de calamitate într-o scrisoare deschisă către premierul României

5000 de fermieri cer Guvernului, într-o scrisoare deschisă, să declare stare de calamitate din cauza secetei severe și a arșiței în toate zonele unde mai mult de jumătate din suprafața cultivată este afectată. Ei susțin că sunt județe în care culturile de toamnă sunt afectate până la 80%.

Citeste si: VIDEO| ANM anunță temperaturi greu de suportat. O „cupolă de foc” ajunge în România

Fermierii cer Guvernului, într-o scrisoare deschisă, să declare stare de calamitate din cauza secetei. 

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită, până la 31 iulie, declararea stării de calamitate cauzată de seceta pedologică severă şi arşiţa atmosferică în localităţile/judeţele unde mai mult de 50% din suprafaţa acoperită de o cultură este afectată, susţin reprezentanţii alianţei într-o scrisoare deschisă adresată autorităţilor.Citește mai mult..