Fost șef de la Operațiuni Speciale Brașov, trimis în judecată după ce ar fi anunțat un suspect dintr-un dosar DNA că este filatFostul şef al Biroului surse umane de informaţii şi investigaţii din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, Dorin Rotaru, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că ar fi divulgat informaţii care nu erau destinate publicităţii.

Conform unui comunicat remis, vineri, de DNA Braşov, în sarcina lui Dorin Rotaru, care se află în stare de arest, s-a reţinut comiterea infracţiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (două fapte), compromiterea intereselor justiţiei, instigare la fals intelectual, favorizarea făptuitorului.

Totodată, a fost trimis în judecată şi un alt ofiţer de poliţie din cadrul structurii conduse de Rotaru, Elena Bianca Dîmbu, care se află în stare de libertate, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de fals intelectual, scrie Agerpres.

„În perioada aprilie – mai 2020, inculpatul Rotaru Dorin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi divulgat unei persoane, direct sau prin intermediari, informaţii nedestinate publicităţii din două dosare penale (din care unul era al DNA, în care ofiţerul de poliţie a fost delegat să desfăşoare diverse activităţi). Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică şi că va face obiectul unor mandate de percheziţie domiciliară. În perioada 18 martie – 09 aprilie 2022, inculpatul Rotaru Dorin, în aceeaşi calitate, l-ar fi anunţat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite de un agent din cadrul Poliţiei Rutiere Braşov şi că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse şi asupra omului de afaceri, pentru săvârşirea unei presupuse infracţiuni de dare de mită. În acelaşi context, inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna sa, Dîmbu Bianca Elena, să nu menţioneze într-un document care urma să fie ataşat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului”, a precizat DNA Braşov.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii, a menţionat sursa citată.

Dorin Rotaru a fost arestat la începutul lunii mai, la numai o lună după ce fostul şef al structurii, Emanoil Mirică, a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru fapte similare.

Editor : A.P.Citește mai mult..