Sorin Cîmpeanu le răspunde celor care cer mai multe consultări pe legile educației: Discuțiile s-au încheiat



Un grup de 100 de intelectuali, printre care Gabriel Liiceanu, Mircea Miclea, Lazăr Vlăsceanu, Andrei Cornea, Nicolae Manolescu au trimis o scrisoare în care îi cer ministrului Educației „consultarea reală a intelectualilor României, a corpului profesoral și a părinților”, pentru reanalizarea proiectelor de legi ale educației și prelungirea perioadei de dezbateri. În replică, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, la Digi24, că perioada dezbaterilor nu mai poate fi prelungită și că dintre cei 100 de semnatari ai scrisorii, foarte puțini ar avea legătură cu sistemul de învățământ. 

„Am spus ca s-a încheiat perioada de dezbateri organizată de Ministerul Educației.

43 de zile – 75 dezbateri.

A existat posibilitatea pentru oricine să se exprime în aceste dezbateri. Rezultatul dezbaterilor nu a fost formal, a fost anunțat după multe din aceste dezbateri, cu privire la propunerile care au fost reținute și vor face parte din proiect.

(Este vorba despre – n.r.) un grup legitim de interese.

Nu e nimic rău să fie format un grup de interese. Interesele sunt multe și majore când e vorba de educație. Este normal să fie exprimate. Este absolut în regulă.
Am spus doar că nu toți semnatarii sunt implicați în procesul de învățământ.

Foarte puțini sunt. Nu vreau să contest personalitatea remarcabilă a multora dintre semnatari, dar sunt 100. M-am raportat la cele 21.000 de cadre didactice din învățământul universitar, ca să nu mai vorbim de cei 200.000 proveniți din preuniversitar. Proporția nu e foarte semnificativă, dar punctul de vedere al oricărui intelectual, al oricărei persoane care vrea să se exprime e foarte important și e analizat. Doar că nu vei putea, pe baza unei dezbateri, să ții cont de propunerile antagonice de foarte multe ori”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Editor : G.M.



Citește mai mult..