Von der Leyen: Putem tăia fondurile alocate Italiei dacă „prietenii lui Putin” câștigă alegerile. Salvini” Asta este aroganță!

[ad_1]

Președinta Comisiei Europene, Ursula von de Leyen, a avertizat că, dacă viitoarea guvernare a Italiei, care se prefigurează a fi formată de extrema dreaptă care și-a declarat simpatia pentru Putin, „va merge într-o direcție dificilă”, Comisia Europeană ar putea suspenda fondurile europene alocate italienilor. În replică, politicienii din Italia i-au cerut președintei CE să nu intervină în treburi de politică internă, informează Politico.  

În timpul unei conferințe la Universitatea Princeton din SUA, în replică la afirmațiile unui participant care a spus că „personaje apropiate de Putin” se află pe listele de candidați pentru alegerile care au loc duminică în Italia, Ursula von der Leyen a răspuns: „Vom vedea. Dacă lucrurile o iau într-o direcție dificilă, și am vorbit despre cazurile Ungaria și Polonia, avem instrumente să  reacționăm”. 

Președinta Comisiei Europene a făcut aluzie la posibilitatea tăierii fondurilor alocate țărilor membre când acestea nu respectă criteriile statului de drept. Săptămâna trecută, Comisia Europeană a propus tăierea a 7,5 miliarde de euro alocate Ungariei. 

„Ce e asta? O amenințare? Asta e aroganță”, a răspuns Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga. El i-a cerut lui von der Leyen „să respecte votul liber, democratic și suveran al poporului italian”.

Salvini a declarat la un post de televiziune din Italia că „dacă cineva de la Bruxelles se gândeșște să  taie banii Italiei din cauză că Liga va câștiga alegerile, atunci trebuie să regândim această Europă”, adăugând că este vorba despre „bullying instituțional”.

Italia este cel mai mare beneficiar al fondurlor

Și Matteo Renzi, liderul partidului pro european Italia Viva, i-a cerut lui von de Leyen „să nu se amestece în treburile Italiei”. 

Extrema dreaptă din Italia se prefigurează ca învingător al alegerilor care au loc duminică. 

Editor : A.V.D

[ad_2]

Citește mai mult..