Ucraina a doborât 4 elicoptere rusești în doar 18 minute

[ad_1]

Forțele armate ale Ucrainei susțin că au doborât miercuri, 12 octombrie, cel puțin patru elicoptere rusești – posibil Ka-52 supranumite „Aligatori” – într-un interval de doar 18 minute.


In articol:


O nouă umilință pentru armata lui Putin. Patru elicoptere rusești au fost distruse în doar 18 minute de apărarea anti-aeriană ucraineană.

„De la 08:40 până la 08:58 pe 12 octombrie, unitățile de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene au distrus cel puțin patru elicoptere de atac inamice (probabil Ka-52), care asigurau sprijin cu foc forțelor de ocupație terestre în direcția sud”, au trasmis forțele aeriene ale Ucrainei pe canalul oficial de Telegram.

Elicoptere distruse pe linia frontului

Potrivit rapoartelor preliminare citate de NY Post, unul dintre elicopterele doborâte s-a prăbușit într-o zonă nespecificată din sudul Ucrainei, care fusese recent recuperată de forțele Kievului de la ruși, în

timp ce celelalte trei au aterizat undeva în spatele liniei frontului.

Citeste si: Cine este generalul „Armaghedon”, aflat în spatele atacurilor nemiloase ale Rusiei din ultimele zile

Forțele aeriene ale Ucrainei au dezvăluit, de asemenea, s-a tras intens asupra altor două elicoptere rusești, astfel încât e posibil ca numărul de avioane doborâte să crească.

Sisteme de apărare antiaeriană pentru Ucraina

Aliaţii Ucrainei s-au reunit miercuri la Bruxelles într-un efort de-a o ajuta să-şi consolideze sistemul de apărare antiaeriană, ceea ce a devenit o ‘prioritate’ după seria de atacuri aeriene masive ruseşti asupra mai multor oraşe de pe întreg teritoriul Ucrainei, unde luptele continuă în sud şi în est.

Ucrainenii au ‘nevoie urgentă’ de apărare antiaeriană pentru a face faţă bombardamentelor nediscriminatorii ale Rusiei, a recunoscut secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în debutul reuniunii miniştrilor apărării din Alianţa Nord-Atlantică.

‘Unii aliaţi au furnizat astfel de sisteme de apărare’, a subliniat el. ‘Dar ucrainenii au nevoie de mai mult’, a adăugat şeful NATO.

Citeste si: Lukaşenko, acuzat că a pierdut controlul asupra situaţiei militare din Belarus

‘Au nevoie de diferite tipuri de apărare antiaeriană, cu rază scurtă, cu rază lungă, de sisteme împotriva rachetelor balistice, împotriva rachetelor de croazieră, a dronelor. Diferite sisteme pentru sarcini diferite’, a explicat Stoltenberg.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut crearea unui ‘scut’ antiaerian deasupra Ucrainei.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a dat asigurări că aliaţii vor continua ‘să consolideze capacităţile de apărare ale Ucrainei pentru a răspunde nevoilor urgente de astăzi şi pe termen lung’.



[ad_2]

Citește mai mult..