Profesor de religie din Pitești, acuzat că a încuiat o elevă în vestiarul sălii de sport și a încercat să o abuzeze

[ad_1]

Un profesor de religie din Pitești este acuzat de o elevă de clasa a IX-a că ar fi încercat să o abuzeze sexual. Tatăl elevei a depus o plângere la Poliție, iar autoritățile au demarat o anchetă în acest caz.


In articol:


Potrivit presei locale, scenele șocante s-ar fi petrecut în vestiarul sălii de sport de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești.

Profesorul de religie ar fi încuiat-o pe elevă în vestiarul sălii de sport și a încercat să o pipăie și să o sărute, informează Ziarul Argesul.

Citeste si: Profesor de religie din Arad, derapaje de limbaj în fața elevelor. „Femeile merită să fie violate, dacă se îmbracă indecent”

Profesorul i-ar fi propus fetei să aibă o relație cu el și a încercat să-i facă cadou o brățară. Eleva de clasa a IX-a l-a reclamat pe profesor la conducerea şcolii.

Eleva de clasa a IX-a, pipăită în vestiarul sălii de sport

Profesorul, care este şi dirigintele fetei, ar fi chemat-o pe fată în sala de sport sub pretexul de a-i arăta distrugerile provocate de colegii ei. 

După ce a ajuns în zona vestiarelor, eleva ar fi fost încuiată și sărutată de profesor.

Citeste si: Un profesor din Covasna a fost reținut pentru că își bătea elevii

Eleva a reușit să scape și a mers la directorul colegiului, reclamându-l pe diriginte. Ulterior, la unitatea de învățământ a venit și tatăl elevei, după care a fost depusă o plângere la Poliție.

În urma incidentului, s-au deschis două anchete, una a Poliției Argeș, iar cea de-a doua, a Inspectoratului Școlar Județean.

Ce a transmis IJP Argeș

„În cursul serii de 13 octombrie a.c., ca urmare a informaţiilor apărute în mediul online, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Piteşti s-au sesizat, din oficiu, şi efectuează verificări, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Judeţene Argeş, într-un comunicat de presă.

Profesorul de religie, cercetat disciplinar de Inspectoratul Școlar 

Inspectoratul Școlar Argeș a anunțat că s-a autosesizat și a dispus o cercetare disciplinară.

„Am început cercetarea disciplinară în acest caz. Profesorul respectiv predă de 18 ani la respectiva instituție de învățământ și până acum nu a avut vreo abatere disciplinară. Până la finalizarea anchetei, am decis ca profesorul respectiv să nu mai predea la acea clasă”, a transmis Dumitru Tudosoiu, inspector școlar general al județului Argeș, pentru Adevărul.

[ad_2]

Citește mai mult..