Kremlinul acuză Occidentul că i-a furat rezervele de aurRusia a acuzat luni că rezervele sale externe valutare și de aur au fost „practic furate” de țările occidentale prin sancțiuni, transmite Reuters.

Întrebat de reporteri despre o propunere a Uniunii Europene pentru a transfera active rusești înghețate către Ucraina, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus:

„Știți că multe dintre active au fost practic furate de anumite țări din ceea ce numim «Occidentul colectiv», inclusiv rezervele noastre de aur și valută. Aceste acțiuni sunt absolut ilegale. Sunt contrare dreptului internațional. Acesta este un atac asupra proprietății private, asupra proprietății de stat și private. Acest lucru distruge însăși baza sistemului de relații economice care există în lume”.

Sancțiuni occidentale fără precedent au blocat aproape jumătate din rezervele sale externe valutare și de aur, care reprezentau aproape 640 de miliarde de dolari înainte ca Moscova să trimită trupe în Ucraina pe 24 februarie.

Săptămâna trecută, șeful Consiliului European, Charles Michel, a spus că blocul comunitar ar trebuie să ia în considerare transferarea rezervelor blocate ale Rusiei către Ucraina.

Editor : A.C.Citește mai mult..