Polonia a refuzat intrarea delegaţiei ruse pe teritoriul său, pentru o reuniune OSCE



Polonia i-a refuzat delegaţiei ruse intrarea pe teritoriul său pentru o reuniune ministerială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), informează vineri AFP, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe polonez.

Întrebat în mod explicit de agenţia de presă franceză dacă Varşovia a refuzat intrarea delegaţiei ruse, Lukasz Jasina a răspuns printr-un „Da” sec, exprimat prin SMS, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Reuniunea anuală a celor 57 de miniştri ai afacerilor externe ai ţărilor din OSCE, a cărei preşedinţie rotativă este asigurată anul acesta de Polonia, urmează să aibă loc pe 1 şi 2 decembrie la Lodz.

Această reuniune ministerială este organul principal al acestei organizaţii internaţionale, responsabil de decizii.

Reuniunea anuală constituie pentru miniştrii de externe ocazia de a examina şi evalua situaţia în materie de securitate în regiunea euro-atlantică şi euro-asiatică, precum şi munca organizaţiei în toate domeniile de activitate.

Întrebat cu puţin timp înainte cu privire la eventuala prezenţă a ministrului de externe rus Serghei Lavrov la Lodz, Jasina a răspuns, tot prin SMS, „noi nu prevedem vizita ministrului Lavrov la Lodz”, însă fără a preciza dacă ministrului rus i s-a refuzat intrarea în persoană.

Urmare a agresiunii ruse în Ucraina, cele trei ţări baltice şi Polonia au anunţat în septembrie că au convenit să restrângă temporar intrarea pe teritoriul lor pentru cetăţenii ruşi, chiar şi pentru cei cu vize europene.

Editor : B.P.



Citește mai mult..