Schimbări radicale de vreme de la o zi la alta. După 19 grade în weekend, vom avea nopți geroase, cu minus 7 grade



Vom avea temperaturi de aprilie în weekend. O masă de aer cald va aduce valori de până la 19 de grade Celsius în sud-estul țării, apoi vremea se va răci brusc. Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat la Digi24 cauzele acestui fenomen.

În următoarele zile este posibil să consemnăm valori între 17 și 19 grade în sud-estul țării, dar acest episod de încălzire este de scurtă durată”, a spus Elena Mateescu.

Alternanța acestor episoade de vreme mai caldă pentru perioada în care ne aflăm, urmate de răciri semnificative este deja o obișnuință în ceea ce privește evoluția condițiilor meteorologice de la un sezon la altul. Este un început de iarnă mai cald decât în mod obișnuit. Deja, pentru prima decadă a lunii decembrie înregistrăm o abatere pozitivă de 3 grade Celsius față de normal”, a adăugat meteorologul.

De altfel, și în ultimii trei ani, luna decembrie a fost mai caldă decât în mod normal.

După vremea caldă de weekend, deja de duminică o să observăm o răcire a vremii, în vestul și nord-vestul țării, a spus Mateescu.

De luni, răcirea va fi semnificativă, cu 0, minus 2 grade în nord-vest și 9-10 în sud-vest, mai puțin cu 10 grade de la o zi la alta. Marți și miercuri vor fi cele mai reci zile din decembrie de până acum, mai ales nopțile și diminețile, când valorile de temperatură vor fi negative. Vor putea coborî la minus 10- minus 15 grade în depresiuni”, a explicat meteorologul.

Și în București am putea avea minus 5 – minus 7 grade.

Din a doua parte a săptămânii, vom avea din nou temperaturi în creștere, mai ales în sud-estul țării, cu valori de până la 15 grade Celsius”, a adăugat directorul ANM.

Editor : M.B.



Citește mai mult..