Giorgia Meloni vrea să meargă în Ucraina la începutul lui 2023. „Îi voi telefona președintelui Volodimir Zelenski”Premiera Italiei, Giorgia Meloni, al cărei guvern de extremă-dreapta sprijină Kievul în conflictul cu Rusia, a afirmat joi că vrea să viziteze Ucraina la începutul anului 2023, informează AFP.

„Îi voi telefona preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru a exprima urările mele de bine şi pentru a organiza această călătorie pe care intenţionez să o fac în primele luni ale anului viitor. Este fost una dintre călătoriile mele prioritare”, a declarat Meloni în cursul emisiunii de televiziune „Porta a Porta”, difuzată de postul public Rai 1, informează Agerpres.

„Suntem în perioada în care aproape toate culturile lumii sărbătoresc lumina”, în timp ce ucrainenii „trăiesc în întuneric”, a subliniat Giorgia Meloni.

„Imaginaţi-vă doar ce ar însemna să stingem totul de sărbători, chiar şi pentru o oră: gaze, electricitate, telefon, televizor… Am înţelege (…) cât de extraordinară este capacitatea lor de a rezista”, a spus ea.

„Aceasta spune multe despre ce înseamnă pentru ei apărarea libertăţii şi a patriei”, a mai spus premierul italian.

La sfârşitul lui octombrie, Giorgia Meloni, şefa partidului post-fascist Fratelli d’Italia, a promis că Italia va rămâne „un partener de încredere al NATO” pentru a sprijini Ucraina împotriva Rusiei. Şi la începutul lui decembrie, guvernul a aprobat continuarea furnizării de arme către Ucraina în 2023.

Predecesorul Giorgiei Meloni, Mario Draghi, a vizitat Kievul în iunie împreună cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, cancelarul germanul, Olaf Scholz, şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Editor : M.L.Citește mai mult..