CM handbal feminin: Franța, Germania și Ungaria înaintează pe drumul perfect – Rezultatele de azi

Sâmbătă s-au desfășurat meciurile din cadrul Campionatului Mondial de handbal feminin, iar favoritele Franța, Germania, Olanda și Ungaria și-au continuat parcursul fără nicio emoție. Toate cele patru echipe au obținut victorii categorice și au acumulat punctaj maxim după primele partide disputate.

În grupa F, Germania a jucat împotriva Iranului și a obținut un scor destul de mare, 45-22 (25-12). Germania a dominat în întregime meciul și a arătat o formă excelentă în atac și apărare. Echipa germană a reușit să marcheze foarte multe goluri și astfel, s-a situat pe primul loc în grupă.

Olanda a întâlnit Congo într-un meci în care a dominat categoric. Scorul final a fost 40-20 (20-9) în favoarea Olandei. Echipa olandeză a arătat o forță fantastică și a arătat că este una dintre favoritele la câștigarea turneului.

Franța a avut parte de un meci mai echilibrat împotriva Islandei, dar a reușit totuși să câștige cu un scor de 31-22 (20-10). Cu o experiență bogată în competițiile internaționale, Franța a demonstrat din nou că este o echipă puternică și că are șanse mari să ajungă departe în competiție.

Ungaria s-a confruntat cu Camerun și a obținut o victorie zdrobitoare, cu un scor final de 39-20. Naționala ungară a dominat partida din toate punctele de vedere și a arătat că are un potențial uriaș. Această victorie a fost a doua pentru Ungaria în turneu, iar echipa și-a asigurat un loc în Grupele Principale.

În celelalte meciuri disputate sâmbătă, Cehia a învins Argentina cu 31-22, Slovenia a învins Angola cu 30-24, Paraguay a fost învinsă de Muntenegru cu 26-41, Polonia a câștigat împotriva Japoniei cu 32-30, iar Iran a suferit o înfrângere zdrobitoare în fața Germaniei, scorul final fiind 22-45. De asemenea, România a obținut o victorie categorică în meciul de debut împotriva Serbiei.

Campionatul Mondial de handbal feminin din 2023 are loc în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie și este organizat de trei țări: Danemarca, Norvegia și Suedia. Acesta reprezintă prima ediție din istorie organizată de trei țări. Competiția are loc în șase orașe diferite: Herning și Frederikshavn (Danemarca), Stavanger și Trondheim (Norvegia), Helsingborg și Goteborg (Suedia). La turneu participă 32 de naționale din 5 confederații.

Grupel în care s-au împărțit echipele sunt următoarele:
Grupa A: Suedia, Croația, China, Senegal
Grupa B: Muntenegru, Ungaria, Camerun, Paraguay
Grupa C: Norvegia, Coreea de Sud, Groenlanda, Austria
Grupa D: Franța, Slovenia, Angola, Islanda
Grupa E: Danemarca, România, Serbia, Chile
Grupa F: Germania, Polonia, Japonia, Iran
Grupa G: Brazilia, Spania, Ucraina, Kazahstan
Grupa H: Olanda, Cehia, Argentina, Congo

Meciurile din fazele grupelor vor avea loc între 29 noiembrie și 5 decembrie. Primele trei clasate din fiecare grupă se vor califica pentru Grupele Principale, care vor avea loc între 6 și 11 decembrie. Cele mai bune două echipe clasate în fiecare grupă din Grupele Principale se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc pe 12 și 13 decembrie. Semifinalele vor avea loc pe 15 decembrie, iar finalele mica și mare vor fi jucate pe 17 decembrie în Jyske Bank Boxen din Herning.

În concluzie, Campionatul Mondial de handbal feminin din 2023 a început în forță, iar favoritele competiției și-au confirmat statutul obținând victorii categorice. Competiția promite să fie una spectaculoasă, cu multe meciuri interesante și cu echipe puternice pregătite să lupte pentru titlu.