Rugby: Antrenorul anterior al echipei naționale a Australiei va prelua conducerea unei alte națiuni.

Eddie Jones, în vârstă de 63 de ani, va prelua funcția de selecționer al echipei naționale de rugby a Japoniei, după despărțirea sa de selecționata Australiei cu mai puțin de două luni în urmă. Această informație a fost confirmată de Consiliul de Administrație al Federației de Rugby din Japonia.

Eddie Jones se întoarce în postura de selecționer al naționalei de rugby a Japoniei după un prim mandat care a avut loc în perioada 2012-2015. De-a lungul ultimelor luni, a existat o puternică legătură între el și dorința de a reveni la cârma echipei naționale a Japoniei, echipă pe care a condus-o spre o victorie istorică în fața Africii de Sud la Cupa Mondială din 2015, desfășurată în Anglia.

Presța locală a relatat că Eddie Jones a susținut un interviu de angajare la Federația Japoneză de Rugby (JRFU) joi, la Tokyo. Este de așteptat ca numirea sa să devină oficială după ce va fi aprobată de consiliul JRFU miercuri, pe 13 decembrie. Rolul lui Jones în victoria uimitoare a Japoniei asupra Africii de Sud în 2015, într-un meci cunoscut sub numele de „Miracolul de la Brighton”, l-a propulsat în fruntea listei scurte a JRFU. De asemenea, trebuie menționat că soția sa este japoneză și locuiește în această țară, în timp ce mama sa este japonezo-americană.

Rezultatele remarcabile obținute de Eddie Jones pe când era selecționer al Japoniei i-au adus postul de selecționer al echipei naționale a Angliei, pe care a condus-o până în finala Cupei Mondiale din 2019, pe care a pierdut-o în fața Africii de Sud.

Din păcate, Jones a fost demis de echipa națională a Angliei în decembrie anul trecut, după obținerea a doar cinci victorii din cele 13 teste disputate în 2022. Chiar dacă a fost angajat de selecționata Australiei în ianuarie, el a demisionat în octombrie, după două victorii obținute în nouă meciuri, într-o perioadă marcată de cea mai slabă performanță a Wallabies la Cupa Mondială, unde a fost pentru prima dată eliminată încă din faza grupelor.

Această revenire a lui Eddie Jones în postura de selecționer al echipei naționale de rugby a Japoniei este primită cu entuziasm de către fani și reprezintă o mare oportunitate pentru evoluția echipei. Cu experiența sa vastă, Jones poate avea un impact semnificativ asupra jocului și performanțelor naționalei de rugby a Japoniei în viitoarele competiții internaționale.

Astfel, Eddie Jones este pregătit să se întoarcă în Japonia, unde a lăsat o amprentă importantă în trecutul recent al rugby-ului japonez. Cu toate că a trecut prin momente dificile în mandatul său anterior, el este hotărât să ducă echipa națională de rugby a Japoniei către noi înălțimi și să aducă noi succese fotbalului japonez.

Această numire este o veste bună atât pentru rugby-ul japonez, cât și pentru Eddie Jones, care își poate demonstra din nou calitățile de selecționer de top într-un nou capitol al carierei sale. Se așteaptă ca antrenorul australian să pună în aplicare strategii și tactici inovatoare pentru a consolida echipa națională de rugby a Japoniei și a aduce o nouă onoare și performanță în fotbalul japonez.

Cu această revenire, se deschide o nouă pagină în istoria rugby-ului japonez, iar Eddie Jones vine cu o nouă perspectivă și experiență valoroasă care să contribuie la dezvoltarea continuă a echipei naționale de rugby a Japoniei. Toți fanii așteaptă cu nerăbdare să vadă cum va evolua echipa sub comanda lui Jones și cum va fi pregătită pentru viitoarele competiții internaționale.

În concluzie, numirea lui Eddie Jones ca selecționer al echipei naționale de rugby a Japoniei reprezintă o veste majoră pentru fotbalul japonez și o oportunitate pentru antrenorul australian de a-și demonstra din nou calitățile și abilitățile deosebite într-un nou mandat la conducerea naționalei de rugby. Cu experiența sa vastă și pasiunea pentru sport, Eddie Jones are toate șansele să aducă noi performanțe și succese echipei naționalei de rugby a Japoniei în viitorul apropiat.