Concluziile lui Cristiano Bergodi, după înfrângerea Rapidului – Ce jucător și-a asumat eșecul


Rapid a pierdut primul meci oficial din 2024 în deplasarea de la Poli Iași, iar antrenorul Cristiano Bergodi vede eșecul ca pe un „duș rece” care speră că va trezi formația sa. Cristiano BergodiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / ProfimediaCristiano Bergodi speră ca Rapidul să se trezească – Căpitanul Săpunaru și-a asumat vina înfrângerii După 3-1 la Iași, Rapid a întrerupt seria de cinci victorii consecutive și a pierdut locul al doilea al clasamentului în favoarea celor de la CFR Cluj.

Deși dezamăgit de rezultat, antrenorul Cristiano Bergodi a declarat că înfrângerea nu este un capăt de țară și că jucătorii săi trebuie să țină capul sus. „E un meci pierdut din păcate. Am avut ocazii foarte bune să mărim diferența, dar asta a fost. În prima repriză nu am fost așa de buni. Ei au schimbat sistemul, mi s-a părut că mergeam mai bine, am avut o situație bună la 0-0. Asta a fost, ce putem să facem? E un duș rece care ne pune cu picioarele pe pământ, probabil au fost prea multe laude.

Am schimbat ceva, dar așa și așa astăzi. Cei de la Iași au crezut după golul egalizator, iar noi ne-am dezechilibrat. Nu am mai făcut nimic. Vedem miercuri cu UTA dacă jucătorii au înțeles ceva. Capul sus, e un meci de fotbal, nu putem sta aici. Mergem mai departe. Asta este. După cinci victorii, a venit și o înfrângere, trebuie să mergem înainte, pentru că nu este un capăt de țară” – a declarat Cristiano Bergodi, pentru DigiSport. Principal vinovat la primul gol al ieșenilor, căpitanul Cristian Săpunaru și-a cerut scuze la finalul meciului.

„Îmi cer scuze, meciul ăsta l-am pierdut eu, nu l-a pierdut echipa. A venit mingea în nocturnă, am făcut acea gafă și i-am băgat în meci. Asta este, se întâmplă, mergem mai departe. La gafa mea s-a făcut diferența. Dacă nu era acea gafă, nu aveam nicio problemă, ei nu avuseseră nicio ocazie până atunci. Am pierdut un punct și jumătate și vom recupera” – a susținut Săpunaru, conform DigiSport. În runda cu numărul 28 a SuperLigii, Rapid va întâlni pe teren propriu UTA, miercuri de la ora 21:00.

Etapa a 27-a a SuperLigii FC Hermannstadt – U Craiova 1948 1-0

CFR Cluj – Dinamo 4-0UTA – Petrolul Ploiești 1-0Farul – Oțelul Galați 1-1

Poli Iași – Rapid 3-1Sepsi – Universitatea Cluj / duminică 14:00 FCSB – FC Botoșani / duminică 20:00 Universitatea Craiova – FC Voluntari / luni 20:00

Clasamentul SuperLigii1. FCSB 55 puncte2. CFR Cluj 483. Rapid București 484. Farul Constanța 415. Universitatea Craiova 396. FC Hermannstadt 377. UTA Arad 378. Petrolul Ploiești 359. Universitatea Cluj 3410. Sepsi Sf. Gheorghe 3311. Oțelul Galați 3212. U Craiova 1948 3013. Poli Iași 3014. FC Voluntari 2715. Dinamo București 22 16. FC Botoșani 20.

Source link