Recomandări de lectură pentru un început de toamnă perfect
[ad_1]
Fiecare schimbare de anotimp te face să îți dorești să încerci lucruri noi și să îți stabilești noi obiective care să te aducă mai aproape de cea mai bună versiune a ta. Chiar dacă în fiecare sezon îți faci planuri noi și îți stabilești diferite ocupații, lectura va rămâne o activitate constantă.
In articol:
Pentru că o carte bună te îmbie întotdeauna la citit, iar plăcerea de a te pierde în filele dintre coperți nu ține cont de anotimp, te provocăm
să citești o carte dintr-un domeniu inedit pentru tine, și, în acest fel, să dai startul activităților de toamnă. Poate o plimbare prin parc, în timp ce privești spectacolul naturii, cu ale sale culori vii, alături de cartea preferată, te va inspira și pe tine.
Citeste si: Cum te afecteaza Luna Plină in Peşti din 22 august 2021
Îți prezentăm câteva categorii de cărți care se pot dovedi potrivite pentru un start de toamnă memorabil:
1. Piese de teatru
Dacă adori să citești pe nerăsuflate romanele de orice fel, dar nu ai cochetat niciodată cu cărțile în care poți găsi clasicele piese de teatru, este momentul ca în această toamnă să descoperi personajele lui Shakespeare sau ale lui Cehov. În timp ce citești, ia-ți alături și o cană de ceai cald. Lectura unei piese de teatru îți oferă ocazia să te identifici cu orice personaj, ba mai mult, poți citi în intimitate, cu voce tare, pe diferite tonuri, replicile personajelor.
În acest fel vei înțelege și munca pe care un actor o depune pe scenă. Iar după ce ai citit piesa de teatru, mai poți face ceva inedit: mergi la spectacolul pus în scenă.
2. Poezii
Poeți renumiți și-au exprimat cele mai profunde trăiri și emoții din timpul vieții prin intermediul versurilor. De-a lungul timpului, poezia a fost considerată limbajul dragostei, însă poți găsi cărți de poezii în care autorul a abordat și teme filosofice, religioase ori satirice.
Lectura poeziilor îți va stimula imaginația și vei fi tot mai înclinat să încerci să găsești propriile tale rime. Dacă nu ești familiarizat cu o astfel de lectură, îți recomandăm să începi prin a-i citi pe câțiva dintre cei mai mari poeți români: Mihai Eminescu, George Coșbuc, George Topîrceanu sau Adrian Păunescu.
3. Biografii și memorii
Poveștile impresionante ale unor mari personalități precum și întâmplările pe care acestea le-au înfruntat, unele dintre ele marcând cursul omenirii, sunt lecturi care te vor inspira.
Biografiile și memoriile sunt cele mai ușor de citit cărți din categoria non-ficțiune. În cazul în care vreun autor te-a impresionat prin stilul său de scriere, poți căuta biografia acestuia pentru a afla informații inedite din viața sa personală. Anticariatul online Târgul Cărții îți pune la dispoziție biografiile și memoriile personalităților marcante ale lumii, dar și cărți din multe alte domenii de interes, precum: critică literară, cinematografie, eseuri, filosofie etc.
Poți găsi la un click distanță o mulțime de cărți care te vor provoca să îți lărgești orizonturile cunoașterii.
Citeste si: Mesaje pentru prima zi de şcoală
4. Cărți în limbi străine
Este cunoscut că studiul unei limbi străine are efecte pozitive asupra creierului și a inteligenței. Lectura unor cărți în limba străină pe care o cunoști cel mai bine te va ajuta să îți exersezi noțiunile de vocabular, iar dacă vei întâlni și cuvinte necunoscute, acestea te vor ajuta să îți îmbogățești bagajul de cuvinte din limba respectivă.
5. Cărți self-help
În funcție de obiectivele tale pe plan personal, poți găsi îndrumări despre modalitatea prin care îți poți atinge scopurile în numeroase cărți de dezvoltare personală, iar dacă ești curios să afli modul în care funcționează mintea noastră, cărțile de psihologie sunt cele mai potrivite. Tainele sufletului omului le poți descoperi în cărțile de filosofie scrise de unii dintre pionierii bazelor cunoașterii metafizice a lumii. Întrucât aceste domenii sunt mai greu de parcurs, poți cere anticarului sau librarului recomandări de cărți potrivite nivelului tău.
6. Ghiduri practice și cărți de hobby
Zilele de toamnă lungi și ploioase pot deveni mult mai animate atunci când ai un hobby pe care îl practici. Când ai nevoie de inspirație pentru a găsi idei noi, poți consulta cărțile de hobby-uri ori anumite ghiduri practice ce îți vor oferi soluții inedite pentru a combate rutina zilnică.
Citeste si: Ziua Internaţională a Prieteniei 2021: Mesaje frumoase şi imagini pentru cei dragi
Când te provoci să ieși din zona de confort, vei fi mult mai motivat să îți atingi obiectivele, vei avea mai multă încredere în tine și lumea ta interioară va fi mult mai bogată.
Citeste si: Lucruri pentru care nicio mama nu ar trebui sa-si ceara scuze vreodata
[ad_2]
Citește mai mult..