Autoritățile de ordine publică să-și facă datoria. Numai ele pot elibera șinele

[ad_1]

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a reacționat după greva spontană declanșată vineri dimineață de sindicaliștii de la metrou, protest care a dus la blocarea Capitalei. Ministrul a început declarațiile cerându-le scuze bucureștenilor pentru „cei 20 de miniștri care au lăsat un buboi la metrou” în ultimii ani, pentru ca mai apoi să reia acuzațiile de adresa „mafiei” conduse de liderul de sindicat Ion Rădoi, în fața căreia statul „nu va ceda niciun milimetru”. El le-a cerut autorităților de ordine publică să intervină pentru a restabili circulația metroului.

„Le cer scuze bucureștenilor pentru că au fost obligați să treacă prin acest eveniment. Le cer scuze și pentru cei 20 de miniștri care au lăsat un buboi la metrou, o mafie. Câtă vreme sunt eu aici vă asigur că statul nu va ceda niciun milimetru in fața mafiei. Despre asta este vorba, o grupare care se comportă în stil mafiot”, a declarat ministrul Transporturilor.

Potrivit acestuia, „liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureștenii nu contează, ci contează doar banii”.

„Rădoi, s-a terminat!’ Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge. Este absolut inadmisibil ca o infrastructură critică națională să fie blocată, sinele să fie ocupate prin multiple infracțiuni. Voi unde vă credeți? V-a mers până acum, nu vă mai merge”.

Cătălin Drulă le-a cerut din nou protestatarilor să se oprească din încălcarea legii, pentru că „ nu are rost sa te duci la pușcărie pentru Rădoi”.

„Am depus plângere penală la DNA și am încredere că justiția își va face datoria. Este absolut imperativ ca metroul să circule urgent din nou. Le cer celor implicați și poate mulți dintre ei manipulați să se oprească din încălcarea legii. Autoritățile care veghează la ordinea publică și au aceste responsabilități trebuie să-și facă datoria, pentru că numai ele pot elibera șinele de acești ilegaliști. (…) Mizele acestei acțiuni sunt cele identificate de Corpul de control – cartelul, controlul oneros asupra companiei și proprietății statului, spațiile comerciale ocupate fără drept. Miza este exact aceasta: banii pe care firma sindicatului îi încasează din chiriile de la spațiile comerciale. Pe acest subiect nu avem ce discuta”, a mai adăugat ministrul Transporturilor.

Drulă îi acuză pe protestatari de zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influență și șantaj.

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..