Tânărul acuzat că a amenințat-o pe Maia Morgenstern a fost reținut. Dosarul a ajuns la alt parchet

[ad_1]

Un tânăr a fost reținut în dosarul privind ameninţările cu moartea primite de actriţa Maia Morgenstern. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 spun că tânărul este acuzat de ameninţare, cu circumstanţe agravante, „pentru motive legate de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică”, relatează Agerpres.

„La data de 27.03.2021, suspectul a trimis de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea ameninţări cu moartea şi cu alte vătămări la adresa persoanei vătămate şi la adresa angajaţilor Teatrului Evreiesc de Stat”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunţat că şi-a declinat competenţa de a soluţiona acest dosar în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Actriţa Maia Morgenstern a postat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, o fotografie a unui mesaj cu ameninţări cu moartea şi termeni antisemiţi, care a fost primit pe adresa de email a Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti. Mesajul respectiv este semnat „din partea partidului AUR”.

Reprezentanţii formaţiunii Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) au spus însă, pe pagina de Facebook a partidului, că este vorba de „o înscenare” şi că sunt alături de Maia Morgenstern pe care o asigură de întreaga consideraţie.

Maia Morgenstern a depus o plângere la poliţie, în acest caz fiind deschisă o anchetă de către procurori şi Direcţia de Investigaţii Criminale din IGPR.

Editor : M.B.

[ad_2]

Citește mai mult..