Ministrul Sănătății a anunțat un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană a noului COVID-19


Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a transmis apariția unui nou caz de infectare cu tulpina sud-africană. Până în prezent au fost semnalate trei cazuri, la nivelul țării.


In articol:


Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, miercuri, un nou caz COVID-19 cu tulpina africană. Numărul cazurilor a ajuns la trei, până în acest moment.

Citeste si: Vești îngrijorătoare: Tulpina britanică ar fi cuprins tot teritoriul României

Vlad Voiculescu a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost identificat un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană.

Citeste si: O nouă variantă de coronavirus, cu dublă mutație, a fost descoperită în India

Ce a transmis Ministrul Sănătății

„Avem un ordin de ministru care prevede cum se va face secvenţierea, cum se va face screeningul, aşa încât să descoperim în cât mai multe locuri din ţară şi cât mai rapid care variante sunt în România.
Vă reamintesc că avem de-a face practic cu un nou virus, mult mai agresiv şi astăzi la Matei Balş a fost identificat un virus cu tulpina sud-africană. Nu este în primul în ţară, dar cu atât mai mult regulile trebuie respectate”,
a declarat Vlad Voiculescu.

Citeste si: Copii infectați cu noua tulpină britanică. Ce spun specialiștii

Nou caz de covid cu tulpina sud-africană.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vlad Voiculescu, declarații alarmante despre o nouă amenințare: „Avem de-a face cu un nou virusl la Matei Balș”

Până

pe 31 martie 2021, România a înregistrat trei cazuri Sars-Cov-2 cu tulpina sud-africană. Conform INSP, până pe 21 martie 2021, au fost confirmate 542 de cazuri cu varianta britanică a coronavirusului şi câte 2 cu variantele sud-africană şi braziliană. Virusul COVID-19 continuă să facă ravagii.

Citeste si: Tulpina braziliană a coronavirusului a ajuns în România. Unde au fost confirmate primele cazuri de îmbolnăvire?Citește mai mult..