Italia anunță că scurtează carantina pentru cei care vor călători pe teritoriul său

[ad_1]

Italia a anunțat că va scurta perioada de carantină pentru vizitatorii din 30 de ţări, unde va fi inclusă și România, potrivit măsurilor care se vor aplica de marţi, potrivit The Guardian.


In articol:


Astfel, în locul a două săptămâni de carantină, cei care vor să călătorească în Italia, din ţările de pe listă (Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Norvegia, Lichtenstein, Eleveţia, Andorra, Principatul Monaco), vor sta doar cinci zile în izolare, conform AFP.

Italia scurtează perioada de izolare pentru cei care vizitează țara

Totodată, vizitatorii din șările menționate mai sus care vor ajunge în Italia, vor trebui să prezinte un test negativ cu 48 de ore înainte de sosirea în țară. Însă, conform Ministerului Afacerilor Externe din România, după cele cinci zile de izolare impuse, să efectueze din nou un test molecular sau antigen, de tip tampon, pentru a depsita rapid infecţia cu Coronavirus.

Italia anunță că scurtează carantina pentru cei care vor călători pe teritoriul său[Sursa foto: PixaBay]

Încă din ianuarie, Italia a interzis intrarea în ţară persoanelor care au călătorit în Marea Britanie după ce noua mutație descoperită în Kent au fost raportate un număr mare de cazuri COVID-19.

Astfel, Italia a fost în zona roșie și au petrecut sărbătorile de Paşte în carantină.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, declarații de ultima oră: „Revenirea la normalitate, la 1 iunie. Nu vor fi eliminate 100% restricțiile” (LIVE VIDEO)

 


[ad_2]

Citește mai mult..