Maia Sandu cere intervenția serviciilor secrete după ce un judecător ucrainean a fost răpit la Chișinău

[ad_1]

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut intervenția seviciilor secrete după ce un judecător ucrainean a fost răpit la Chișinău, la sfârșitul săptămânii trecute.

Judecătorul Nicolai Ceaus s-a refugiat în Republica Moldova în urmă cu cinci ani și a solicitat azil politic. El este acuzat de autoritățile din Ucraina de luare de mită. El a fost răpit în weekend de trei persoane, din curtea unui bloc amplasat în centrul capitalei.

Maia Sandu spune că este inadmisibil ca oamenii să dispară de pe stradă și solicită ajutorul Ministerului de Interne și al serviciilor secrete.

„Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități. Judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost dat dispărut și dus într-o direcție necunoscută.

Cer acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Editor : Monica Bonea

[ad_2]

Citește mai mult..