VIDEO – S-a specializat cofetar în Italia, ca să ridice afacerea din România

[ad_1]

O tânără a invățat secretele meseriei de cofetar de la specialistii din Italia, iar acum s-a întors în țară ca să se implice în afacerea familiei.


In articol:


Veronica Gavrea a invatat tainele prajiturilor fine si gustoase in Italia iar acum a venit sa-si ajute mama care detine o cofetarie in Timisoara de zeci de ani.

„Am studiat la Roma, am facut practica intr un restaurant cu o stea Michelin si acolo într-un an am invatat bazele cofetariei si ciocolateriei”, spune Veronica Gavrea.

Tanara a urmat cursuri de specializare cu Diego Lozano, chef brazilian cu specializare în dulciuri cu ciocolată, are un masterclass în patiserie franțuzească cu Johan Martin, la Kiev și unul de ciocolaterie cu Amaury Guichon, unul dintre campionii lumii în domeniu. De aici si avalansa de idei noi menite sa reinventeze retetele mamei sale.

Afacerea familiei, îmbogățită de experiența de cofetar în Italia

„Marea schimbare adusa produselor noastre a fost inlocuirea clasicei margarine cu untul, de 10 ani nu mai folosim margarina, am folosit alta crema, nu bifinca la eclere. Tiramisu este dupa o reteta de la Roma, facem tot, piscotul si punem un lichior adus din Italia”, explică tânăra.

„Cea mai mare provocare a fost trecerea de la farmacie la cofetarie. Mama a avit tot timpul un job full time, era mai prezenta aici ca acasa, copilăria mea a fost printre mesele cofetariei, prin laborator.

De la 3 debarasam mesele, ma jucam de a vanzatoarea”, povestește tânăra.

Mama Veronicai a tinut cofetaria pe primul loc in topul clientilor pofticiosi cu retete vechi

Acum, doamna Elena s-a adaptat ideilor noi aduse de fiica ei si chiar daca i-a fost greu la inceput, le-a aplicat.

„Fata mea cand a venit aici prima data a incercat sa schombe, initial nu am fost de acord, dar am zis ca e bine sa invatam uan de la alta.

Avem colectiv tanar, harnic, se lucreaza in echipa”, spune mama Veronică.

O echipa mama- fiica care se bucura de succes in randul clientilor.

[ad_2]

Citește mai mult..