Țara care amână rapelul la vaccinurile Pfizer și Moderna. Milioane de români, vizați

[ad_1]

Ministrul Sănătăţii din Italia, Roberto Speranza, a anunţat luni că va fi extins intervalul de timp între prima vaccinare şi rapel în cazul dozelor cu serurile Pfizer şi Moderna de la 21, respectiv 28 de zile câte sunt în prezent la 42 de zile.


In articol:


O serie de noi reguli și recepționare de doze noi de vaccin vor stimula campania de vaccinare a Italiei, permițând guvernului să ridice restricțiile impuse companiilor și cetățenilor începând cu luna mai, a declarat ministrul sănătății într-un interviu publicat luni.

„În luna mai ar putea exista condițiile pentru a aplica măsuri mai puțin restrictive, similare cu cele pentru zonele galbene…Trebuie

să fim foarte prudenți și Guvernul trebuie să facă treptat orice relaxare”, a declarat ministrul Roberto Speranza într-un interviu acordat La Repubblica și preluat de presa internațională.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță anunță o schimbare în ritmul de vaccinare din România

Italia prelungește rapelul la 42 de zile

Italia a administrat peste 13 milioane de doze, iar Guvernul de la Roma își propune să vaccineze cel puțin 80% din populația sa până la sfârșitul lunii septembrie.

Roberto
Speranza a declarat că toți cetățenii cu vârsta peste 80 de ani vor fi vaccinați până la sfârșitul lunii aprilie, în timp ce cei peste 60 de ani vor primi cu toții cel puțin o primă doză până la sfârșitul lunii iunie.

După aprobarea de către agenția națională de medicamente Aifa, Italia va începe să administreze a doua doză celor vaccinați cu Pfizer și Moderna după 42 de zile, nu după 21 sau 28 de zile, a adăugat Speranza.

Ministrul italian Roberto Speranza (foto stânga), în vizită într-o unitate din sistemul sanitar[Sursa foto: Facebook / Roberto Speranza]

Ministrul a mai spus că Italia așteaptă primele aprovizionări cu vaccinul Johnson & Johnson în această săptămână, cu 7,3 milioane de doze confirmate pentru livrare până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru.

[ad_2]

Citește mai mult..