Au fost acuze că la matematică s-au dat subiecte cu răutate. Rezultatele au surprins

[ad_1]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus la Digi24 că rezultatele simulărilor la Evaluarea Națională au fost surprinzătoare și că arată cât de bine s-au mobilizat elevii de clasa a opta pentru aceste examene, deși ar fi fost acuze legate de dificultatea subiectelor în scopul de a face ministerul să renunțe la examenele naționale.

65,6% dintre elevii de clasa a VIII-a care au susţinut simularea probelor Evaluării Naţionale au avut medii mai mari sau egale cu 5, transmite Ministerul Educaţiei. Potrivit datelor dintr-un comunicat oficial, 25 de elevi au obținut medii de 10. 

„S-a constatat că în cazul Evaluării Naționale au fost scoase în evidență calitățile elevilor care au reușit să se mobilizeze. În aproape toate județele rata de promovare a fost peste 50%, cu excepția județelor Vaslui și Timiș.

Unde au fost rezultate slabe trebuie concentrare pe orele remediale”, a spus ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a respins ideea că rezultatele ar fi fost bune pentru că subiectele au fost ușoare: „Nu că a fost mai redus gradul de dificultate, dar cel puțin la matematică au fost acuze că subiectele au fost date cu răutate și au fost prognosticuri că nu elevii nu vor reuși să ia mai mult de 4. Au fost acuze că subiectele sunt mult prea dificile și că s-ar dori rezultate mult prea slabe. Scenariile au fost că Ministerul Educației ar dori rezultate mai slabe ca să renunțe la examenele naționale”.

Structura subiectelor a fost foarte apropiată de cea a testelor PISA, a spus Cîmpeanu.

Citește și:

Simulare Evaluare Națională 2021. Subiecte și barem de corectare la matematică

Simulare Evaluare Națională 2021. Subiecte și barem de corectare la limba și literatura română

Potrivit acestuia, Ministerul Educației nu va renunța la examenele naționale, deoarece ele sunt „o prioritate maximă”.

„Elevii de clasa a opta ne-au adus o veste surprinzătoare chiar și pentru Ministerul Educației prin aceste rezultate absolut remarcabile”, a încheiat ministrul.

 

Editor : Georgiana Marina

[ad_2]

Citește mai mult..