Izolarea cu spumă poliuretanică îmbunătățește considerabil calitatea vieții

[ad_1]

Spuma poliuretanică este folosită tot mai des pentru izolarea clădirilor, oferind o serie de avantaje pe care nu le vei întâlni în cazul izolărilor cu alte materiale disponibile pe piață. Izolarea cu spumă garantează nu numai o excelentă eficiență termică, ci totodată acest material este totodată și un excelent izolator fonic prevenind infiltrațiile, având deci caracter hidroizolator.


In articol:


Izolarea locuinței are o importanță imposibil de contestat, dat fiind faptul că poate influența în mod considerabil confortul pe care aceasta îl oferă. Practic, o locuință bine izolată este o locuință confortabilă, în care te vei simți mereu bine și nu vei întâmpina probleme.

Prin urmare, atunci când îți izolezi locuința trebuie să depui toate eforturile necesare pentru obține o lucrare realizată conform ultimelor standarde.

O lucrare de izolare corectă implică, desigur, folosirea unui material de calitate superioară, iar în acest sens spuma poliuretanică reprezintă fără dar sau poate opțiunea ideală.

IzoSun.ro îți poate oferi cele mai bune prețuri pentru izolatii cu spuma poliuretanica de calitate superioară, iar dacă îți propui să te bucuri de o izolare excelentă a locuinței precum și de numeroasele avantaje cu care aceasta vine la pachet, atunci cu siguranță ar trebui să ai în vedere oferta lor.
Beneficiile nu vor întârzia să apară iar într-un final vei putea concluziona că ai făcut cea mai bună alegere!

Ce trebuie să știi despre spuma poliuretanică

Chiar dacă este un material pentru izolații ce se bucură de tot mai multă popularitate, există încă multe necunoscute despre spuma poliuretanică în rândul clienților.

De aceea, ar trebui să precizăm faptul că spuma poliuretanică este realizată din două substanțe lichide, poliol și izocianat, care formează o reacție exotermă, mărindu-și astfel volumul.

Prin urmare, aplicarea spumei poliuretanice în mai multe straturi se face foarte ușor chiar și în locurile greu accesibile, reacția de mărire a volumului garantând apoi umplerea tuturor spațiilor libere. Se obține astfel o suprafață perfect izolată, iar astfel beneficiile sunt numeroase.

Spuma poliuretanică are însă un dezavantaj: costul inițial. Comparabil cu alte materiale ce pot fi folosite pentru izolarea locuinței, spuma poliuretanică este mai scumpă. Cu toate acestea, numărul de avantaje și beneficii este pe măsura prețului.

Astfel, chiar dacă vei face inițial o investiție ceva mai mare, costurile vor fi recuperate apoi prin economiile generoase pe care le vei face ulterior.

Costurile pentru încălzirea locuinței scad foarte mult în urma izolării termice folosind spumă poliuretanică, iar astfel economiile făcute vor amortiza investiția inițială.

Apoi, există și alte avantaje pe care izolarea cu spumă poliuretanică de la IzoSun.ro ți le oferă, iar celelalte materiale nu.

De exemplu, spuma poliuretanică se aplică foarte rapid. Astfel, lucrarea de izolarea nu va necesita foarte mult timp și deranj, ceea ce sigur te va bucura. De asemenea, izolarea fonică va fi, la rândul său, excelentă, ceea ce reprezintă un alt avantaj de care trebuie să ții cont.

Mai mult decât atât, spuma poliuretanică are o durată de viață de peste 50 de ani, în tot acest timp păstrându-și proprietățile excelente de izolare.

Astfel, vei avea parte de toate aceste beneficii pe termen lung, un detaliu ce ar trebui să cântărească mult înainte de a lua o decizie.

Alege să îți izolezi locuința cu spumă poliuretanică de la IzoSun.ro, iar mai apoi te vei bucura de o locuință perfect izolată, confortabilă și totodată eficientă termic!

[ad_2]

Citește mai mult..

Veste proastă pentru anumiți elevi! Bursele destinate celor care studiază în alt oraș vor fi eliminate.

Începutul de an școlar vine cu vești proaste pentru unii elevi. Guvernul a decis să elimine bursele dedicate celor care învață în altă localitate decât cea de domiciliu. Decizia a stârnit nemulțumire în rândul acestor elevi, care consideră că este o măsură injustă.

Până în acest an, elevii care învățau în altă localitate decât cea de domiciliu primeau o bursă de transport, pentru a putea face față cheltuielilor legate de navetă. Această bursă era un sprijin important pentru mulți elevi, care nu își permiteau să suporte costurile transportului zilnic.

Motivul invocat pentru eliminarea acestei burse a fost economisirea bugetului alocat pentru educație. Guvernul a decis că acești bani pot fi redirecționați către alte nevoi din sistemul de învățământ.

Cu toate acestea, mulți elevi și părinți consideră că această decizie afectează în mod direct posibilitățile de acces la educație ale acestor copii. De multe ori, elevii care învață în altă localitate decât cea de domiciliu o fac pentru că nu există școli sau licee în apropierea locuințelor lor. Eliminarea bursei de transport îi poate pune într-o situație dificilă și îi poate determina să renunțe la școală sau să își caute o altă soluție de cazare în localitatea în care învață.

Pe lângă aceasta, guvernul a anunțat că va acorda burse de merit pentru elevii de gimnaziu și liceu cu medii peste 9,50 și pentru primii 30% dintre elevii fiecărei clase. În situația în care prin aplicarea acestui procent de 30% numărul rezultat nu va include toți elevii care au o medie de minim 9,50, atunci listele se vor extinde pentru a cuprinde și elevii care au obținut în anul școlar trecut o medie generală de cel puțin 9,50.

Decizia de eliminare a bursei de transport a fost criticată și de către Federația Națională a Părinților. Aceștia consideră că eliminarea acestei burse afectează principiul egalității de șanse în educație și solicită guvernului să revizuiască măsura luată.

În ceea ce privește bursele sociale, elevii care se încadrează în această categorie vor primi o sumă de 300 de lei. Aceștia vor trebui însă să facă dovada venitului scăzut al familiilor lor. Bursele sociale sunt destinate elevilor din familii cu venit mic, elevilor orfani de unul sau ambii părinți, elevilor care suferă de anumite afecțiuni și copiilor care provin din familiile monoparentale.

Această decizie a guvernului vine după ce s-a anunțat că anumite categorii de elevi vor primi burse în valoare de 5000 de lei și un stimulent lunar în valoare de 3000 de lei de la stat. Aceste burse au fost acordate pentru elevii care obțin rezultate excepționale la învățătură și care au o situație materială precară.

În concluzie, eliminarea bursei de transport pentru elevii care învață în altă localitate decât cea de domiciliu reprezintă o veste proastă pentru acești copii. Decizia guvernului a stârnit nemulțumiri și critici din partea acestora și a Federației Naționale a Părinților. Deși guvernul a anunțat că va acorda burse de merit și burse sociale, mulți consideră că acestea nu sunt suficiente pentru a compensa lipsa bursei de transport. Este de așteptat ca situația să fie supusă dezbaterii și să apară noi propuneri pentru găsirea unei soluții echitabile pentru toți elevii.

Ghebe la borcan pentru iarnă. 3 rețete de ciuperci murate pe care să le încerci

[ad_1]

Ghebele la borcan pentru iarnă sunt foarte gustoase, dar și sănătoase! Ciupercile murate au o savoare deosebită și se consumă atât ca garnitură cât și ca fel de post. Ghebele se mai numesc și opintici, popenchi sau popinci de toamnă.


In articol:


Iată câteva rețete de ghebe la borcan pentru iarna ce o să vină! Cele mai gustoase și rapide rețete cu ghebe,

pentru a le consuma în timpul iernii.

Cum sa alegi ghebele potrivite pentru murat

Ghebele şi hribiile sunt printre cele mai gustoase ciuperci, însă ele pot fi otrăvitoare dacă nu sunt culese din zone fără contaminări. Iar dacă dispuneți de o sursă de încredere, puteţi folosi şi astfel de ciuperci pentru murături delicioase. Totodată, ca să fiţi siguri ca va ies asa cum ati dorit, trebuie sa folosiţi sare grunjoasă şi ciuperci româneşti de cultură.
Dacă ghebele sunt bune și proaspete ele ar trebui să fie albe în interiorul codiței. 

Cum se curata ghebele

Ghebele se spala foarte bine in multe ape pana se indeparteaza si cea mai mica urma de mizerie. Ghebele au codita destul de fibroasa care trebuie scurtata până aproape sub pălărie. Astfel, puteti folosi un cuțit bine ascuțit pentru această operațiune. Se pun la fiert in apa cu sare aproximativ 30 de minute, apoi se scurg bine de toata apa.

În mod special ghebele trebuie opărite înainte de a fi marinate sau transformate în zacuscă. Deoarece acestea au o substanță mucoasă care se îndepărtează doar prin fierbere. 

Ghebe la borcan pentru iarnă. 3 rețete de ciuperci murate pe care să le încerci

Citeste si: Rețete de varză murată la borcan pentru iarnă: Secretul unui gust desăvârşit

Retete de ghebe la borcan pentru iarna

Ghebe la borcan cu otet

Ingrediente:

  • aprox. 6 kg.ghebe 
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 200 g zahar
  • 100 g sare
  • 200 g sare in apa care fierbi ghebele

Mai intai, ghebele se aleg, se spala bine de impuritati. Se pune la fier o oala cu 5 l apa si 200 g sare cand da in clocot se pun ghebele si se lasa cca 10 min.

Realizam un amestec de apa si otet, in care adaugam sare si zahar si il dam intr-un clococt. Dupa care scurgem ghebele fierte si le asezam in borcanele de 400 g, peste care adaugam amestecul de apa si otet. Le punem capacul si le mai fierbem la baie de abur cca 10 min. Mai apoi borcanele calde se invelesc si se lasa la racit pana a doua zi cand vor fi depozitate.

Ghebe la borcan cu usturoi

Ingrediente:

  • 3kg ghebe
  • lingură de sare grunjoasă
  • 5-6 căpățâni usturoi
  • 100g zahăr
  • 2-3 foi de dafin
  • 30g muștar boabe

Astfel se ia fiecare ciupercă și i se taie partea lemnoasă din capătul codiței, lăsând aprox. 2 cm din codiță. Iar daca pe interior este neagră, atunci se taie codița de tot. 

Ghebe se spală bine în 4-5 ape, până nu mai lasă mizerie pe fundul vasului în care le spălăm. Se pune o oală mare cu apă pentru a opări ghebele. În apă (aprox. 4l-5l apă) se pune 1 lingură de sare și se lasă apa să dea în clocot.

Când apa a dat în clocot, adăugăm în ea ghebele și le lăsăm   5 minute să fiarbă, timp calculat din momentul când apa dă iar în clocot cu ghebe cu tot. După ce au fost lăsate 5min să fiarbă, aruncăm apa, iar ghebele le punem într-o strecurătoare.

Ghebe la borcan pentru iarnă. 3 rețete de ciuperci murate pe care să le încerci

Citeste si: A venit toamna. Vezi care sunt secretele celei mai gustoase rețete de murături

Ghebe la borcan cu ceapa

  • 3kg sau ce cantitate doriți de ghebe
  • lingură de sare grunjoasă
  • 5-6 cepe
  • 100g zahăr
  • 2-3 foi de dafin
  • 30g muștar boabe

Mai intai, taiem partea lemnoasă din capătul codiței ciupercii, lăsând aprox. 2 cm din codiță. Iar daca pe interior este neagră, atunci se taie codița de tot. 

Ghebe se spală bine în 4-5 ape, până nu mai lasă mizerie pe fundul vasului în care le spălăm. Se pune o oală mare cu apă pentru a opări ghebele. În apă (aprox. 4l-5l apă) se pune 1 lingură de sare și se lasă apa să dea în clocot.

Când apa a dat în clocot, adăugăm în ea ghebele și le lăsăm   5 minute să fiarbă, timp calculat din momentul când apa dă iar în clocot cu ghebe cu tot. După ce au fost lăsate 5min să fiarbă, aruncăm apa, iar ghebele le punem într-o strecurătoare si le trecem printr-un jet de apa rece dupa care le lasam putin la scurs.

Cepele curatate si facute rondele, otetul amestecat cu o lingura de miere, foile de dafin si piperul se adauga peste ghebele fierte si se amesteca totul foarte bine dupa care se lasa un ceas ca sa-si fure toate aromele. Acestea pot fi mancate imediat sau le punem in borcane la pastrat.

Citeste si: Reţetă tradiţională zacuscă de vinete: Cât timp trebuie fiartă pentru un gust perfect?

Cum sterilizezi si cum etansezi borcanele cu ciuperci murate

Pentru a putea steriliza borcanele cu ciuperci murate aveti mai multe variante. Astfel, se spală borcanele cu apă și detergent, clătește-le bine și apoi așază-le într-un vas mare, pe fundul căruia ai pus un prosop curat. Lasă să fiarbă apa cam 10 minute, stinge focul și apoi lasă-le încă 10-15 minute. Se scot borcanele pe un șervet curat.

Totodată, borcanele se mai pot steriliza la cuptorul cu microunde. Pot fi suficiente două minute ca un borcan să fie steril, însă nu poţi pune prea multe borcane în cuptorul cu microunde. Capacele se sterilizează separat, în apă care fierbe.

[ad_2]

Citește mai mult..

Calendar ortodox 9 septembrie 2021: Ce sărbătoare e azi şi ce nu ai voie să faci?

[ad_1]

Calendar ortodox 9 septembrie 2021. Conform Calendarului Creștin Ortodox, în data de 9 septembrie, creștinii îi sărbătoresc pe Sfinţii Ioachim şi Ana.


In articol:


Sfinţii Ioachim şi Ana sunt părinţii Maicii Domnului. Cei doi sfinți nu aveau copii, astfel acestia erau consideraţi blestemaţi. În societatea iudaică familiile șterpe erau socotite a nu avea binecuvântarea dumnezeiască.

Însă după multe rugăciuni, a apărut pe lume Fecioara Maria, potrivit crestinortodox.ro.

Cine au fost Sfinții Ioachim și Ana?

Sfântul Ioachim s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani, iar Sfânta Ana a murit în vârstă de 70 de ani, la doi ani după Sfântul Ioachim. Părinții Sfintei Fecioare Maria sunt sărbătoriți de Biserica Ortodooxă pe data de 9 septembrie.

Sfinții Ioachim și Ana sunt pomeniţi în timpul slujbele care se termină cu invocarea „Pentru rugăciunile sfinţilor drepţilor părinţilor Ioachim şi Ana, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul
nostru miluieste-ne pe noi”.

Sfânta Ana este mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Fecioara Maria, aceasta reprezentând un moment important în istoria creștinilor. Conform scrierilor bisericești, Sfânta Ana ar fi provenit din neam preoțesc, fiind mezina marelui preot Matan.

Calendar ortodox 9 septembrie 2021: Ce sărbătoare e azi şi ce nu ai voie să faci?

Citeste si: Sărbătoare 14 septembrie 2021: Ce nu ai voie să faci de Înălțarea Sfintei Cruci

Sfânta Ana s-a cununat cu înțeleptul Ioachim din Galileia. Evanghelia spune că Ioachim, dispreţuit pentru că nu avea copii, nu se revolta împotriva lui Dumnezeu, ci

dimpotriva spunea:  „Mă voi retrage în pustiu şi voi sta şi nu voi mânca nimic, ci numai mă voi ruga şi voi plânge, până când Dumnezeu va da roada pântecelui soţiei mele”. Şi Ana plângea pentru lipsa copiilor şi se roaga Domnului, iar după multă vreme de post şi rugăciune, prin rânduiala lui Dumnezeu, ei au avut un copil la bătrâneţe, pe Fecioara Maria. 

Numele Ana vine din evreiască şi are semnificaţia „Iahve (Dumnezeu) a avut milă“, sau „Iahve s-a îndurat“.  De la el s-au format şi numele derivate – Aneta şi Anca (Ancuţa), numele compuse – Mariana, Ana-Maria sau diminutivele: Anişoara, Anica, Anita, Anuţa, Ani. 

Ce sărbătoare e azi şi ce nu ai voie să faci în această zi sfântă?

Biserica Ortodoxă Română îi prăznuiește pe Sfinții Părinți ai Fecioarei Maria, Sf. Ioachim și Sf. Ana sunt sărbătoriți în calendarul ortodox pe 9 septembrie. Potrivit Evangheliei, datorită credinței și cuvioșiei lor, s-a născut Maica Domnului, implicit Isus Hristos.

Conform tradițiilor și supersițiilor populare, cine face treabă de sărbătoarea Sfintei Ana va fi pedepsit cu somnul lung al morții. De aceea, pe 9 septembrie nu se fac treburi casnice ori ale câmpului.

În tradiția populară se mai spune că este bine ca în această zi de sărbătoare să dai de pomană pentru sufletul celor din familia ta care au trecut a cele veșnice.

Calendar ortodox 9 septembrie 2021: Ce sărbătoare e azi şi ce nu ai voie să faci?

Citeste si: Mesaje de La mulți ani de Sfânta Ana

Tot în tradiția creștină se mai spune că, Sfânta Ana și-a dedicat toată viața rugăciunilor și postului. Aceasta a făcut mult bine oamenilor aflați în suferinta,

pentru a împlini cuvântul Domnului. Moaştele Sfintei Ana sunt păstrate în Schitul Sfânta Ana, în Sfântul Munte Athos. În popor se spune că Sfânta Ana era sora Sfântului Ilie.

Astfel, Sfânta Ana a rămas în istoria bisericească drept ocrotitoarea copiilor și credincioșii o cheamă în ajutor, mai ales atunci când nu pot da naștere la copii ori când familia le este pusă la grea încercare.

Citeste si: Acatistul Nasterii Maicii Domnului. Citeste-l pentru a-ti umple inima de bucurie

[ad_2]

Citește mai mult..

Românii, relaxați în valul 4 al pandemiei. Mai puțin de 10.000 de vaccinări în ultimele 24 de ore

[ad_1]

Cu toate că zilnic se ating noi recorduri de infectări cu coronavirus, iar numărul deceselor și pacienților în stare gravă sunt în creștere, nu există niciun impact vizibil în campania de vaccinare anti-COVID.


In articol:


Un număr de 9.468 doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 6.846 reprezintă prima doză, iar 2.622

doza a doua, potrivit unei informări transmise, miercuri, de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

Citeste si: Trei focare de coronavirus într-un spital județean din România

Potrivit portalului Rovaccinare, cei mai mulți români care s-au vaccinat în ultimele 24 de ore au apelat la serurile Pfizer (4.900) și Johnson & Johnson (4.340).

Câte reacții adverse au fost raportate de la debutul pandemiei

Din 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 9.841.281 de doze pentru 5.300.634 persoane, dintre care 5.185.451 au primit schema completă.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5 reacţii adverse, toate de tip general. Rata de înregistrare a unor reacții adverse de la debutul pandemiei este de doar 1,7 la mia de vaccinați.

Citeste si: Care este impactul valului 4 de coronavirus asupra românilor vaccinați. Raport INSP

De la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 17.055 reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 1.814 de tip local şi 15.241 de tip general.

Vaccinul, protecție reală împotriva formelor grave din valul 4

Conform celui mai recent  raport săptămânal al INSP,  publicat miercuri 8 septembrie, 80,4% dintre cazurile de COVID-19 din săptămâna 30 august- 5 septembrie au fost în cazul persoanelor nevaccinate.

Totodată, 92,8% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 5% la persoane vaccinate cu schema incompletă, precizează raportul INSP.

[ad_2]

Citește mai mult..

Calendar ortodox 8 septembrie 2021: Sf. Maria Mică. Tradiția de mult uitată care îți aduce noroc și sănătate

[ad_1]

Azi, 8 septembrie 2021, în calendarul ortodox este sărbătorită Adormirea Maicii Domnului sau Sf. Maria Mică. Iată ce este bine să faci în această zi pentru a avea noroc și sănătate!


In articol:


Calendar ortodox 8 septembrie 2021: Sf. Maria Mică. Vă prezentă cele mai frumoase tradiții românești!

În fiecare an, în data de 8 septembrie, creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, aceasta fiind una dintre cele mai mari sărbători și prima din cursul anului bisericesc.

Sfânta Fecioară Maria s-a născut din parinţi foarte înaintaţi în vârstă, Ioachim si Ana, ca rod al rugăciunii lor. Tatăl ei era din seminţia lui David, iar mama ei din cea a lui Aaron.

Citeste si: La mulţi ani de Sf. Maria: Mesaje, urări şi felicitări frumoase pentru 8 septembrie 2021

Naşterea Maicii Domnului, sau „Sfânta Maria Mică”, marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă.
Totodată, sărbătoarea anunţă începutul unor activităţi specifice, precum culegerea unor plante şi fructe tămăduitoare, bătutul nucilor, culesul viilor, semănatul grâului, orzului şi secarei de toamnă.

Tradiţii Sf. Maria Mică

În tradiţia populara există o legendă conform căreia, Sfintii Ioachim şi Ana, în vârstă fiind, şi-ar fi dorit foarte mult un copil. Cum încercările de o viaţă nu au dat roade, rugăciunile au rămas unica lor şansă.

Şi Dumnezeu le-a ascultat rugile fierbinţi, dăruindu-le un odor cu chemare dumnezeiască, cu o menire sfântă pe pământ. Astfel, s-a născut fiica Părintelui Ceresc, Mama Fiului şi mireasa Duhului Sfânt, Împărăteasa tuturor Sfinţilor, sprijinitoarea păcătoşilor, atotputernica ajutătoare şi rugătoare pentru toţi oamenii, Maica îndumnezeirii şi mântuirii, mai cinstită decât Heruvimii şi mai mărită decât serafimii, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, care ne miluieşte pe noi.

Potrivit tradiţiilor, în ziua de Sfânta Maria Mică se fac pelerinaje la mănăstiri şi se duc la biserică fructe, pâine şi lumânări, pentru a fi sfinţite.

O tradiție populara spune că, în toată țara, în ziua praznicului de Sfânta Maria se deschide sezonul nunţilor şi botezurilor. Până în Postul Crăciunului, la aceste petreceri legate de cele mai îndrăgite evenimente din viaţa de familie, în toate comunităţile locale răsună urările tradiţionale: „Să vă trăiască!” şi „Casă de Piatră!”

Tradiția creștină spune că Sf. Maria, fecioara preacurată aleasă de Dumnezeu să îl nască pe al său Fiu, a venit ca un dar ceresc plin de haruri în familia lui Ioachim și a Anei.

Citeste si: Tradiţii şi obiceiuri de Sf. Maria Mică

Tradiții de Sf Maria Mica

În creștinism, sărbătoarea este cunoscută drept Sf. Maria Mică, dedicată fecioarei Maria carea devenit aleasa lui Dumnezeu și născătoarea Fiului Său. Datorită acestui fapt, în popor se spune că sărbătoarea din 8 septembrie este de bun augur pentru toate femeile care își doresc copii.

Este bine ca femeile sa se închine la Fecioara Maria după slujba din dimineața de 8 septembrie, acestea trebuie să se roage pentru copii și pentru o familie unită și

plină de dragoste. Se mai spune că în această zi vor fi ascultate rugăciunile femeilor însărcinate pentru o naștere ușoară, pentru un bebeluș sănătos și plin de viață.

Obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului

Totodată, această sărbatoare este dedicata si pentru fetele tinere care vor să se căsătorească, deoarece Maica Domnului le va îndruma să își găsească partenerul cel mai potrivit.

De Sf. Maria Mică, nu se aprinde focul în casă, oricât ar fi de frig, pentru că aduce ghinion.

Se aprinde doar candela în casă și mai ales candela de la icoana Maicii Domnului, să fie protejată familia de toate cele rele.

Tot în aceasta zi sfanta, se culeg plantele tămăduitoare dimineața devreme în ziua de 8 septembrie; cine le culege mai târziu se spune că nu se mai bucură de puterile lor tămăduitoare.

Citeste si: Sf. Maria Mică 2021, sărbătoare 8 septembrie: Ce nu ai voie să faci în această zi sfântă?

De Sfânta Maria, ca de altfel ca la orice mare sarbatoare, nu se fac treburi gospodăreşti, nu se spală rufe, nu se face curăţenie în casă, ca să nu se atragă răul.

Dacă înfloresc merii și perii, toamna va fi caldă și lungă; Dacă plouă, toamna va fi rece și vine iarna mai repede.

Păsările călătoare încep să plece în migrație și insectele se ascund în pământ.

Bărbații renunță la pălărie, pentru că se face vremea rece, de unde și vorba o trecut Sântămăria, leapădă și pălăria.

În această zi, credincioşii ţin candelele aprinse în dreptul icoanei Fecioarei Maria şi împart din fructele toamnei pentru morţi.

Citeste si: Sfanta Maria Mica, 8 septembrie 2021. Cea mai puternică rugăciune pe care e bine să o citești la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului

Nașterea Maicii Domnului este praznicul care reprezintă pragul dintre două anotimpuri, astfel gospodarii încep pregătirile pentru lucrările agricole. După praznicul Nașterii Maicii Domnului încep semănăturile de toamnă, iar gospodinele sfințesc la biserică fructe de toamnă și bucate tradiționale.

[ad_2]

Citește mai mult..