Premierul Cîțu, nemilos cu miniștrii din guvernul său: „Pleacă imediat acasă”

[ad_1]

Premierul Florin Cîțu a transmis luni, în ședința Biroului Executiv Național al PNL, că nu va ezita să ia o decizie de demitere în cazul oricărui ministru care va mai ataca Guvernul pe care îl conduce.


In articol:


„Când un ministru mai atacă prim-ministrul, pleacă imediat acasă”, a declarat Florin Cîțu în cadrul ședinței din cadrul PNL, potrivit unor surse participante la discuții.

Prim-ministrul ar fi precizat că „există un singur premier” și că miniștrii din cabinetul său NU sunt evaluați la PNL, USR PLUS sau UDMR. „Nu se poate să fim și la putere, și în opoziție”, a mai spus Cîțu, conform Digi24.

Citeste si: Prima ședință a coaliției de guvernare după revocarea ministrului Sănătăţii este așteptată luni

Premierul și șeful său de partid, Ludovic Orban, au susținut declarații de presă după ședința din forul de conducere al PNL. O şedinţă a coaliţiei de guvernare
este aşteptată să aibă loc luni, la ora 17.00, aceasta fiind prima după revocarea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. 

Premierul Cîțu așteaptă un nume de la USR-PLUS pentru Ministerul Sănătății

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că aşteaptă de la USR PLUS o nominalizare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, deoarece ministerul are nevoie de o conducere stabilă, menţionând că este sigur că în scurt timp va primi un ministru competent.

„Avem nevoie de o nominalizare pentru ministrul Sănătăţii. Este foarte important să continuăm. Ministerul Sănătăţii are nevoie de o conducere stabilă, de un ministru, nu de un ministru interimar, de cineva care să preia, să fie în această luptă cu pandemia. Este foarte important, avem nevoie în continuare de mai multe paturi la ATI, ştiţi în ce situaţie suntem. Deci este nevoie de stabilitatea actului de guvernare şi aşteptăm şi sunt sigur că vom primi în cel mai scurt timp un ministru competent, care să facă faţă acestei situaţii”, a declarat Florin Cîţu, la

Parlament, după şedinţa conducerii PNL.

Citeste si: Vești bune: La 1 iunie restricțiile vor putea fi ridicate

Florin Cîțu, făcut „zombi politic” de ministrul Transporturilor

Premierul Florin Cîţu a mai spus că fiecare membru al Cabinetului său va fi evaluat pe baza performanţei, nu în funcție de ceea ce spune că face.

„Îi asigur pe toţi membrii Cabinetului că evaluarea se va face pe baza performanţei, pe baza a tot ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun că fac.

Repet: fiecare membru al Cabinetului condus de mine va fi evaluat pe ceea ce face, nu pe ceea ce spune că face”, a precizat Florin Cîţu, la Parlament, după şedinţa conducerii PNL.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu: „Nu am mărit taxele. Eroii din economia românească sunt companiile private, antreprenorii”

Florin Cîțu a fost întrebat ce măsuri se impun în privinţa miniştrilor care l-au atacat după revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu, mai ales ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a numit „un zombi politic”.

„Vorbim de reforme şi le-am cerut miniştrilor din primul moment să facă reforme şi au avut susţinerea mea până în momentul acesta- şi am vorbit despre cheltuieli bugetare- încă nu am văzut un plan de reducere a acestor cheltuieli bugetare. Aştept acest plan de reformă, aştept plan de reformă în compania de stat, aştept plan de reformă în propriul minister. Cel mai simplu mod de a face reformă este să te uiţi la propriul minister. Nu te lupţi cu sindicatele, nu te lupţi cu nimeni. De aceea spun că vor fi evaluaţi nu pe ceea ce spun că fac, ci pe ceea ce fac”, a afirmat Cîţu, citat de Agerpres. 

Ludovic Orban: Când un ministru îşi atacă un coleg sau premierul, înseamnă că vrea să plece din Guvern  

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, l-a susținut pe premierul Cîțu și a afirmat că în momentul în care un ministru îşi atacă șeful de Guvern înseamnă că nu mai vrea să facă parte din acel cabinet.

„Este în logica de funcţionare în toate democraţiile din lumea asta. Nu există ministru care să atace premierul sau care să atace un coleg de coaliţie. Solidaritatea guvernamentală, Guvernul reprezintă o echipă chiar dacă este un guvern de coaliţie. În momentul în care un ministru îşi atacă un coleg de guvern, cu atât mai mult când îşi atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvernul respectiv. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte clare”, a afirmat Ludovic Orban, la Parlament.

[ad_2]

Citește mai mult..