China anunță că va începe să scadă treptat consumul de cărbune în perioada 2026-2030. Xi Jinping vrea emisii zero până în 2060China anunță că va începe să își scadă treptat consumul de cărbune în perioada 2026-2030, ca parte a unor eforturi de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, relatează Reuters.

„Vom controla cu strictețe toate proiectele de producție bazate pe cărbune ca materie primă”, a spus Xi Jinping în cadrul unei videoconferințe. „Vom limita consumul de cărbune începând cu cincinalul 2021-2025 și vom renunța în cadrul celui următor, 2026-2030”, a adăugat el.

Afirmațiile lui Xi sugerează că țara sa, cel mai mare poluator cu cărbune din lume, va ajunge la vârful consumului său da cărbune în 2025, după care va începe să îl scadă treptat.

Xi s-a angajat anul trecut că va face în așa fel încât China să ajungă la emisii zero până în 2060 – „China se angajează să ajungă de la un vârf de consum la neutralitate într-un timp mult mai scurt decât alte țări dezvoltate, iar acest lucru necesită un efort mare”, a spus el. În ciuda acestui angajament, China este una dintre puținele țări ale lumii care a început noi proiecte pentru industrii consumatoare de cărbune în ultimii ani. 

Anunțul Chinei vine în contextul unui summit climatic găzduit de președintele SUA, Joe Biden. Casa Albă a semnalat, miercuri, că Administraţia Biden vrea să reafirme rolul de lider al Statelor Unite pe plan global în eforturile de contracarare a modificărilor climatice.

Editor : Adrian DumitruCitește mai mult..