Ce poți face și ce poți vizita în Halkidiki pentru ca sejurul tău să fie reușit?

[ad_1]

Halkidiki este una dintre cele mai accesibile destinații din Grecia, de care te vei îndrăgosti iremediabil și unde vei dori să te întorci iar și iar.


In articol:


Este o peninsulă compusă din trei brațe, fiecare cu specificul ei. Astfel, brațul Kassandra este ideal pentru cei care își doresc cazări de lux și care vor să se bucure și de viața de noapte, brațul Sithonia este renumit pentru plajele de o

frumusețe incredibilă și pentru miile de atracții turistice naturale, iar brațul Athos, unde se află și muntele Athos este pentru cei care își doresc turism religios într-o locație de vis. Dacă îți dorești un sejur Grecia de neuitat, aici este locul perfect!

Citeste si: Bianca Sârbu, peripeții în vacanță

În cazul în care nu ai timp să plănuiești o vacanță sau dacă vrei să mergi la sigur, îți recomandăm să apelezi la serviciile unei agenții de turism.
Astfel, va trebui doar să îți faci bagajele și să pleci la drum, spre vacanța perfectă. Îți recomandăm o vacanta in Grecia de la Hello Holidays, mai exact un sejur de 7 nopți cu autocarul, la Studio Kaldera. În cele ce urmează, îți prezentăm cele mai populare atracții turistice din Halkidiki.

1. Parcul Aristotel

Este considerat unul dintre cele mai frumoase parcuri tematice din Grecia, unic în țară și este localizat într-o regiune ce permite o vedere la Golful Ierissos.

Așa cum probabil ai dedus din nume, parcul este dedicat filosofului grec Aristotel și aici vei avea parte de una dintre cele mai frumoase plimbări și unele dintre cele mai interesante experiențe. În parc se regăsesc prisme, discuri optice, cadrane solare și bare de sunet. De ce? Pentru că toate îți vor arată fenomenele naturii adesea abordate și studiate de către Aristotel.

2. Vourvourou

Situat în brațul Sithonia, acest mic paradis te va convinge să te îndrăgostești iremediabil de Grecia.

Vei regăsi aici plaje sălbatice, de o frumusețe ieșită din comun, căsuțe autentice grecești, taverne la care poți savura preparate proaspete din pește și fructe de mare. Este o stațiune destul de liniștită, care îți va permite să petreci timp de calitate în care să te relaxezi cu adevărat.

Citeste si: Ținute pentru vacanțe în Italia

3. Afytos

La doar 46 de km de reședința Peninsulei Halkidiki se află Afytos, un mic sat pescăresc tradițional.

Aici, vei simți că timpul pare că s-a oprit în loc. Vei regăsi case tradiționale, străzi pavate cu piatră, biserici, izvoare naturale și dacă te pasionează istoria, neapărat să vizitezi și ruinele vechiului oraș.

4. Plajele exotice din Peninsula Sithonia

Peninsula Sithonia este recunoscută pentru superbele plaje exotice. Unele sunt sălbatice și accesul este mai greu, însă merită tot efortul, iar altele sunt amenajate și sunt ideale chiar și pentru familii cu copii.

Citeste si: Lista galbenă şi roşie actualizată, pe 15 iulie 2021: Cine stă în carantină? Anunţ pentru românii care se întorc din Grecia, Spania şi Portugalia

5. Ammouliani

Ammouliani este singura insulă locuită din Halkidiki și este situată între brațele Athos și Sithonia. Este o locație superbă, unde vei regăsi mare parte din tradițiile Greciei. Taverne, străduțe înguste, mii de flori colorate la balcoanele caselor… O încântare pentru privirile turiștilor. Să nu mai spunem de plajele exotice și deloc aglomerate. Câteodată, poți fi doar tu și alți maxim 10 turiști. Nu-i așa că sună bine?

Sperăm că te-am convins să vizitezi Halkidiki în perioada aceasta și să apelezi la agenția de turism Hello Holidays!

Citeste si: Pepe, vacanță la Paris împreună cu fetițele și cu noua lui iubită, Yasmine

[ad_2]

Citește mai mult..