Lavrov îi transmite lui Blinken că e prea ocupat acum pentru o discuție telefonică directăMinistrul rus de externe refuză deocamdată invitația la dialog din partea secretarului de stat american, Antony Blinken. Serghei Lavrov a transmis că e prea ocupat în perioada următoare pentru a vorbi cu omologul lui american, așa că îl va căuta mai târziu, când va putea găsi timp în program, transmite agenția rusă de presă Interfax.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov va acorda atenție solicitării secretarului de stat american Antony Blinken de a avea o conversație telefonică atunci când propriul program îi va permite, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Ministrul Lavrov are acum un program încărcat, cu deplasări internaționale: summitul de la Tașkent, întâlniri bilaterale”, a menționat joi Zaharova,  întrebată de Interfax cum comentează declarația purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, care a spus că partea americană lucrează la stabilirea unei discuții telefonice între Antony Blinken și Serghei Lavrov.

„Nu am nicio informație nouă despre când vor putea vorbi. Dar continuăm să discutăm despre acest lucru prin canalele corespunzătoare”, a spus joi dimineață purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Cu o zi înainte, Antony Blinken spunea că intenționează să aibă o discuție cu Serghei Lavrov în zilele următoare, pentru a discuta despre un eventual schimb de prizonieri, prin care să obțină eliberarea cetățenilor americani Brittney Griner și Paul Whelan, care sunt reținuți în Rusia.

Ministerul rus de Externe precizase anterior că partea rusă nu a primit niciun apel din partea Washingtonului cu privire la o conversație între Blinken și Lavrov. „În afară de relatările din presă, nu au existat solicitări”, a susținut diplomația rusă.

Citiți și: Oficialii administrației Biden sunt frustrați: Rusia nu pare nerăbdătoare să-l aducă acasă pe traficanul de arme Viktor Bout

Editor : Luana PavalucaCitește mai mult..