Fata cu părul roz s-a sinucis la doar 23 de ani după un val de atacuri online. „Semeni cu o prostituată”


Un caz șocant s-a petrecut recent în China: o tânără cu poftă de viață de doar 23 de ani și-a vopsit părul în roz, după care a fost supusă unul bombardament de jigniri online, a intrat în depresie, iar în cele din urmă și-a pus capăt zilelor.


In articol:


Decizia unei tinere din China de a-și pune capăt zilelor după ce a fost ținta unor mesaje agresive și ofensatoare pentru că a apărut în fotografii și filmulețe cu părul vopsit în roz a declanșat o campanie de combatere a

hărțuirii online în toată țara.

Citește și: De ce s-a sinucis Diana, modelul controversat care a vrut să semene cu o fetiță

Zheng Linghua, în vârstă de 23 de ani, avea viața înainte și toate motivele să trăiască, dar bătăușii online i-au făcut zilele un chin. 

Citește și: Adriana a salvat o fetiță de la înec înainte să-și pună capăt zilelor. Detalii cutremurătoare despre eleva de 14 ani umilită la școală

Zheng Linghua a postat imagini și clip-uri cu ea însăși în mediul online, împărtășind cu mândrie scrisoarea ei de acceptare după absolvirea școlii cu bunicul imobilizat la pat, care fusese internat timp de nouă luni, potrivit SCMP.com.

Comentariile jignitoare au durat cel puțin 6 luni  

Tânăra și-a distribuit postările pe platformele de socializare din China, cum ar fi Douyin, Weibo și Xiaohongshu.

Acestea au strâns mai multe comentarii, iar unele au fost jignitoare. Internauții și-au bătut joc de ea, catalogând-o ca „fată de club de noapte” după ce au asociat părul roz cu prostituția.

Citeste si: Cine sunt cei doi tineri care au murit în accidentul provocat de șoferul care avea carnet de doar două luni. Dănuț și Maria au murit pe loc- kanald.ro

Citeste si: Sânziana Buruiana a șocat pe toată lumea, după ce a dezvăluit că alăptează de 7 ani fără oprire- wowbiz.ro

„Rozul nu este o crimă, violența este” – campanie anti-bullying

Unii dintre utilizatorii online chiar au răspândit zvonuri care sugerau o relație romantică între ea și bunicul ei.

Citește și: Cine este Julia Faustyna, tânăra care pretinde că e fetița Madeleine McCann răpită cu 16 ani în urmă. Ea a prezentat dovezi uluitoare

Deși Zheng a reacționat inițial pozitiv, ulterior a fost diagnosticată cu depresie.

Fata avea tulburări de somn și de alimentație. A reușit să-și revină după depresie, însă a suferit o recidivă trei luni mai târziu. Pe 23 ianuarie, Zheng s-a sinucis după o luptă de șase luni cu agresiunile cibernetice.

Campanie de amploare în China anti-hărțuire cibernetică  

După moartea ei a fost lansată o campanie numită „PinkUp”, care și-a propus să combată hărțuirea cibernetică în China. Utilizatorul online care a început campania le-a cerut oamenilor să-și vopsească părul în roz.

Citeste si: „De atunci ne-am răcit.” Monica Tatoiu, despre relația cu Florin Călinescu- kfetele.ro

Citeste si: Britney Spears, în pericol de moarte? Ce plan au pus la cale soțul artistei, Sam Ashgari și mama cântăreței pentru a o aduce pe calea cea dreaptă. Artista consumă substanțe interzise și a ajuns din nou la autodistrugere- radioimpuls.ro

„Rozul nu este o crimă, violența este”, a spus utilizatorul. „Să facem din roz culoarea care reprezintă lupta împotriva hărțuirii cibernetice.”

Incidentul i-a determinat și pe alți utilizatori ai rețelelor sociale să ceară o legislație mai bună pentru combaterea și pedepsirea hărțuirii cibernetice.

„Astăzi este vorba despre culoarea părului. Mâine va fi vorba de rochii? Piercing-uri în urechi? Si apoi, ce? Vor trebui și femeile chineze să se acopere cu pânză neagră?” a scris un utilizator Weibo.



Citește mai mult..