Moda „coletelor-surpriză” din China a iscat un scandal uriaș, după ce 160 de pisoi și căței au fost găsiți morți sau în agonie în cutii

[ad_1]

Pasiunea unor tineri chinezi pentru „cutiile misterioase” cu pisici și căței a dus săptămâna aceasta la o descoperire macabră. 160 de animale au fost găsite închise în colete, unele deja moarte prin asfixiere, informează AFP.

Coletele au fost descoperite de voluntari de la adăpostul pentru animale Aizhijia în duba unei companii de logistică, ZTO, la Chengdu (sud-vest). Animalele care au supravieţuit au fost supuse controalelor veterinare, a informat joi Aizhijia pe reţelele de socializare.

Din dubă se auzeau lătrături şi mieunături. Întrucât uşa camionului era închisă, nu mai era aer, iar animalele nu puteau decât să se sufoce. Numeroase animale erau în agonie sau muriseră deja„, au povestit reprezentanții adăpostului, scrie Agerpres.

Compania ZTO şi-a cerut scuze și a explicat că livrările au fost făcute de site-urile de comerţ electronic. Sucursala sa din Chengdu, care a efectuat livrarea, urmează să facă o „inspecţie internă cuprinzătoare”, iar angajaţii săi vor participa la un curs de formare profesională privind normele de siguranţă”, a adăugat compania de logistică.

„Comandăm o creatură vie şi apoi primim un animal mort”

Descoperirea a provocat un scandal pe reţelele de socializare din China, unde este interzisă livrarea animalelor prin colet.

Însă ţara cunoaşte de câţiva ani o modă a „coletelor-surpriză”, care funcționează după următorul principiu: se cumpără online un cadou al cărui conţinut este necunoscut, cel mai adesea o jucărie sau o figurină. În 2019, această piaţă a fost evaluată la aproximativ un miliard de euro, potrivit firmei de cercetare de piaţă Qianzhan Intelligence.

Pe reţeaua Weibo, un utilizator de internet mărturiseşte că a văzut astfel de colete-surpriză care conţineau o pisică sau un câine de rasă cu doar un euro de vânzare pe internet.

„Comandăm o creatură vie şi apoi primim un animal mort de sufocare, foame, cald sau frig”, a comentat utilizatorul îngrozit.

Vineri, pe magazinul online Taobao – deţinut de gigantul Alibaba – se puteau comanda animale vii, însă nu sub forma unui colet-surpriză.

Editor : Georgiana Marina

[ad_2]

Citește mai mult..

Opinia Chinei cu privire la posibilitatea unei viitoare pandemii de coronavirus. Copiii sunt puternic afectați de un val de infecții.

Situația epidemiologică din China a stârnit motive de îngrijorare la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății, având în vedere că a apărut un val violent de infecții respiratorii, care îi afectează pe copii. Această creștere în numărul de cazuri a generat îngrijorări cu privire la posibilitatea apariției unei noi pandemii de coronavirus.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au solicitat un raport detaliat cu datele actuale, pentru a putea evalua situația și a lua măsurile necesare. Este important să se înțeleagă amploarea și gravitatea situației în China pentru a putea preveni o răspândire internațională a virusului și pentru a proteja populația.

Cu toate acestea, China a transmis că nu a fost detectat niciun agent infecțios nou, care ar putea să pună în pericol lumea sau pe care nu ar putea să îl stăpânească. Desigur, acesta este un aspect încurajator, deoarece înseamnă că virușii care circulă acum prin aer sunt cunoscuți și au mai generat valuri de infecții până în prezent.

Mai mult decât atât, nu au fost observate simptome neobișnuite la nivelul pacienților. Cu toate acestea, autoritățile au confirmat apariția unui nou val de infecții încă de la începutul lunii octombrie. Acest val pare să fie mai agresiv și afectează în special copiii din nordul Chinei. Aparent, această creștere a cazurilor a avut loc după ce restricțiile impuse în vederea combaterii pandemiei de coronavirus au fost relaxate.

În contextul discuțiilor despre coronavirus, este important de menționat că acest virus afectează nu numai simțurile oamenilor, dar și creierul. Conform datelor, aproape un sfert din pacienții infectați cu coronavirus se confruntă cu probleme de memorie. Acest simptom este considerat unul dintre cele mai întâlnite și poate avea efecte semnificative asupra calității vieții pacienților.

În concluzie, valul de infecții din China, care a afectat în special copiii, a generat îngrijorare la nivel internațional. Cu toate acestea, autoritățile chineze au asigurat că nu a fost identificat un agent infecțios nou și că situația este sub control. Cu toate acestea, este esențial ca comunitatea internațională să monitorizeze îndeaproape evoluția situației și să ia măsurile necesare pentru a preveni o răspândire a virusului. Este important să înțelegem amploarea și gravitatea acestei situații, astfel încât să putem proteja sănătatea și siguranța populației. Sursa: [link](https://spynews.ro/actualitate/stiri-internationale/ce-spune-china-despre-posibilitatea-aparitiei-unei-noi-pandemii-de-coronavirus-un-val-de-infectii-ii-afecteaza-pe-copii-321896.html)

Joe Biden respinge iniţiativa Chinei pentru pace în Ucraina: „Dacă Putin aplaudă planul, atunci cum poate el să fie bun?”

Într-un interviu acordat postului ABC și citat de CNN, președintele american Joe Biden a respins inițiativa Chinei de a negocia un acord de pace între Rusia și Ucraina și a avertizat că orice furnizor de arme sau muniții către Rusia ar putea fi supus sancțiunilor severe.

„Dacă (preşedintele rus Vladimir) Putin îl aplaudă, atunci cum poate el să fie bun?”, a spus Biden despre planul chinez. „Nu glumesc. Sunt doar extrem de sincer”, a clarificat el.

Surse din interiorul serviciilor americane de informații sugerează că China ar intenționa să furnizeze Rusiei drone și muniții, ceea ce ar putea afecta echilibrul de forțe în conflictul din Ucraina.

„Nu am văzut în acest plan nimic care să indice că există acolo ceva care să fie benefic pentru oricine în afară de Rusia dacă planul chinez este urmat”, şi-a motivat poziţia liderul de la Casa Albă.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut și el Chinei să nu livreze arme Moscovei și a subliniat că este important pentru el să creadă că China nu va face acest lucru.

„Ideea că China ar urma să negocieze deznodământul unui război care este un război total injust pentru Ucraina pur şi simplu nu este raţională”, mai crede Biden.

 

China transmite că relația cu Rusia este „solidă ca o stâncă” și va rezista oricărui test. Trimisul lui Xi a ajuns la Moscova

[ad_1]

Șeful Biroului Comisiei de Afaceri Externe a Comitetului Central al Partidului Comunist din China, Wang Yi, i-a spus marți lui Nikolai Patrușev, secretarul puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei și unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin, că relația dintre Beijing și Moscova este „solidă ca o stâncă” și că va rezista oricărui test într-o situație internațională în schimbare, transmite Reuters.

Parteneriatul „fără limite” al Chinei cu Rusia este analizat cu atenție în Occident după ce Statele Unite s-au declarat îngrijorate că Beijingul ar putea lua în considerare furnizarea de arme către Rusia, la un an de la invazia din Ucraina.

„Relațiile chino-ruse au un caracter matur: sunt solide ca stânca și vor rezista oricărui test într-o situație internațională în schimbare”, i-a spus Wang „tovarășului” Patrușev, prin intermediul unui translator rus, în remarci difuzate de televiziunea de stat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Wang a declarat că Rusia și China ar trebui să elaboreze noi măsuri comune pentru a asigura securitatea ambelor țări, fără a detalia.

Patrușev, care este un apropiat al lui Putin, i-a spus „tovarășului” Wang că Beijingul este o prioritate absolută pentru politica externă rusă și că cele două țări trebuie să rămână împreună împotriva Occidentului. 

„În contextul campaniei pe care o duce Occidentul colectiv pentru a ține în frâu atât Rusia, cât și China, aprofundarea în continuare a cooperării și interacțiunii ruso-chineze pe arena internațională este de o importanță deosebită”, a declarat Patrușev, citat de agenția de presă rusă RIA. „Vreau să confirm sprijinul nostru continuu pentru Beijing în ceea ce privește chestiunile legate de Taiwan, Xinjiang, Tibet și Hong Kong”, a mai spus Patrușev.

Wang urmează să se întâlnească miercuri cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în cadrul vizitei la Moscova. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu exclude o întâlnire între Wang și Putin, afirmând că „sunt multe de discutat”.

Potrivit Wall Street Journal, preşedintele chinez Xi Jinping se pregăteşte să vină la Moscova în următoarele luni pentru a avea o întâlnire cu Vladimir Putin. Pregătirile pentru această vizită se află într-un stadiu incipient, iar calendarul nu a fost încă finalizat, a precizat WSJ, adăugând că Xi ar putea veni în aprilie sau la începutul lunii mai, când Rusia sărbătoreşte victoria asupra Germaniei din al Doilea Război Mondial. 

Războiul din Ucraina a început la doar câteva săptămâni după ce Putin şi Xi au proclamat că au un parteneriat „fără limite”. Xi a fost alături de Putin, rezistând presiunilor occidentale de a izola Rusia. Comerţul bilateral a crescut vertiginos de la invazia din Ucraina, Rusia vânzând puterilor asiatice, inclusiv Chinei, volume mai mari de petrol.

Putin şi Xi împărtăşesc viziunea de ansamblu asupra lumii, potrivit căreia Occidentul este decadent şi în declin, la fel cum China contestă supremaţia SUA în toate domeniile, de la tehnologie la spionaj şi putere militară.

Statele Unite prezintă China şi Rusia ca fiind cele două cele mai mari ameninţări statale la adresa securităţii sale. China este considerată de Washington drept cel mai grav „concurent strategic” pe termen lung, iar Rusia drept o „ameninţare acută”.

Citește și: Ucraina va studia planul de pace propus de China. Beijingul condamnă încălcarea suveranităţii în noul său concept de securitate globală

Editor : M.D.B.

[ad_2]

Citește mai mult..

China refuză să dea asigurări că nu va invada Taiwanul: „Nu a fost niciodată o țară și nu va fi o țară nici în viitor”

[ad_1]

Fostul șef al diplomației chineze, Wang Yi, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai Chinei în ce privește politica externă, a refuzat să dea asigurări că Taiwanul nu va fi invadat de armata chineză, spunând că Taiwanul „Nu a fost niciodată țară și nici nu va fi în viitor”, relatează The Guardian.

Wang a refuzat să asigure că un atac al Chinei împotriva Taiwanului nu este iminent. El a spus că insula „face parte din teritoriul chinez”. „Nu a fost niciodată o țară și nici nu va fi o țară în viitor”, a continuat el, amenințând alte țări să nu se implice în situația din Taiwan.

Tonul lipsit de nuanțe al diplomatului chinez face mai puțin probabilă o întâlnire cu secretarul de stat american, Antony Blinken. La conferință, Wang a discutat cu cancelarul Olaf  Scholz și cu președintele Emmanuel Macron.

Wang a vorbit, de asemenea, și de incidentul cu balonul de spionaj și a calificat reacția Statelor Unite la apariția unui balon pe cerul său drept „absurdă și isterică” și a spus că doborârea dispozitivului a fost un „abuz de forță”.

Wang a vorbit, sâmbătă, la Conferința de Securitate de la Munchen. „Ce s-a întâmplat nu arată că SUA sunt puternice. Din contră, arată slăbiciunea lor”, a susținut diplomatul chinez. Wang mai spune că doborârea balonului de spionaj a reprezentat „o încercare a administrației Biden de a distrage atenția de la problemele interne cu care se confruntă”.

China a insistat că balonul care a traversat Statele Unite de la o coastă la alta a fost un dispozitiv civil meteorologic și că obiectivele acestuia nu erau nefaste.

Editor : Adrian Dumitru

[ad_2]

Citește mai mult..

Zeci de animale, lăsate să moară de foame, în Ilfov. Caii și câinii mâncau pâmânt și nu aveau nici măcar apă

[ad_1]

Pe o proprietate privată din Ilfov, Protecția Animalelor a găsit 34 de câini și 47 de cai lăsați fără o fărâmă de mâncare.

Vă avertizăm, urmează imagini și informații cu puternic impact emoțional.

81 de animale închise și lăsate să moară de foame. În România secolului 21 încă există cazuri de cruzime fără margini la adresa animalelor.

8 cai erau deja morți, ceilalți mâncau pământ. Câinii nu aveau nici măcar apă, iar unul se zbătea între viață și moarte.

Hilde Tudora – Șef Departamentul pentru Protecția Animalelor, CJ Ilfov: După ce am preluat cei patru cai, mai aveam de preluat 35. Fundația, adăpostul de cai cu care noi aveam colaborare strict pe această chestiune nu mai avea locuri.

A trebuit să căutăm disperați și să sunăm peste tot în țară, am trimis adrese oficialem să căutăm loc.

Și încă există o chestie pe care vreau să o punctez. În lege scrie așa: entitatea cu care eu am contract, eu – Consiliul Județean Ilfov, trebuie inclusiv să asigure transportul. Nicio fundație, nicio entitate, niciun centru de echitație nu are posibilitatea reală să transporte 35-39 de cai.

Am cerut ajutorul jandarmeriei, prin adrese oficiale. A fost o situație de urgență și o situație limită, de forță majoră. Am cerut inclusiv schimbarea legislației și amendarea ei prin ordodanță de urgență.

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..